- Blog-magazín o hodinkách -

Home Top osobnosti Cuervo y Sobrinos: Vzpomínka na Ernesta Hemingwaye
Top osobnosti

Cuervo y Sobrinos: Vzpomínka na Ernesta Hemingwaye

Když má hodinářská značka šanci počítat mezi své věrné zákazníky osobnosti jako byl W. Churchill nebo Ernest Hemingway, je to jako výhra v loterii. Je to docela něco jiného než si „koupit“ slavného ambasadora. Americký novinář a spisovatel je vskutku VIP první velikosti, takže kusy Historiador Hemingway od Cuervo y Sobrinos jsou výjimečnou záležitostí.

O to více, že nové dva modely Cuervo y Sobrinos jsou první švýcarské hodinky, které jsou oficiálně licencovány Hemingway Limited, organizací věnující se této literární osobnosti a založenou v roce 1988 nejstarším synem spisovatele Jackem. No a do třetice spojení se slavným jménem: uvedeny byly pod záštitou Johna Hemingwaye, vnuka spisovatele, v Key West na Floridě v rámci Hemingway Days 2023.

Ono spojení s Cuervo y Sobrinos není žádnou marketingovou hrátkou. Hemingway žil na Kubě ve vile Finca Vigia 20 let (od roku 1939 do roku 1960) a užíval si čas ve svém karibském útočišti. Přitom často navštěvoval butik Cuervo y Sobrinos. Firmu založil roku 1882 Ramón Fernández Cuervo, přistěhovalec ze severního Španělska. Dnes společnost sídlí ve Švýcarsku a vyrábí časomíry inspirované duchovní domovinou značky, Havanou. Mnoho moderních modelů Cuervo y Sobrinos má retro styl a odráží život kubánské metropole.

Právě ono retro dodává dvěma modelům – Icónico (ve dvou barevných variantách) a The Fisherman (GMT) – na atraktivitě i jméno spisovatele uvedené na číselníku. První řada odkazuje vintage stylem na dobu, kdy spisovatel žil na ostrově. Druhý pak svojí modrou barvou číselníku na jeho lásku k rybaření. Milovníci hodinek a literatury si mohou vybrat mezi krémovými či hnědými číselníky Icónico, obojí v limitované edici 882 kusů, nebo se ponořit do tmavě modré modelu GMT, rovněž v limitované edici, ale jen 288 kusů.

Naší hvězdou je Icónico s jemným pískovým odstínem (také na videu). Je v ocelovém pouzdře o průměru 40 mm a výšce 11,75 mm (voděodolnost 100 m) s kalibrem Sellita 221-1, tedy se zobrazením data po obvodu číselníku. Technické hodnoty jsou klasické: frekvence 28 800 polokmitů/h, rezerva chodu 38 h. A zajímavý detail: ručka ukazatel data končí tvarem rybího ocasu Marlin. Na vnitřním okruží lunety je pak rytina citátu spisovatele. Zní: „Abyste mohli psát o životě, musíte ho nejprve žít.“ 

To druhý model „rybář“ sáhl po strojku Soprod C125 s GMT funkcí a rezervou chodu 42 h, při stejné frekvenci. A opět detail: nápis v angličtině a španělštině z románu Stařec a moře. „Každý den je nový den, lepší je ovšem mít štěstí“. Příznivci románů (box má podobu knihy) Ernesta Millera Hemingwaye (1899 až 1961) tedy mají přitažlivou volbu.

Foto: Cuervo y Sobrinos, archiv Hemingway Limited

Cuervo y Sobrinos

Historiador Hemingway Icónico

Strojek: mechanický s automatickým nátahem

Pouzdro: průměr 40 mm, výška 11,7 mm, ocel

Kalibr: CYS 8121, průměr 26 mm, výška 5,05 mm

Frekvence: 28 800 polokmitů/h

Rezerva chodu 38 h

Kamenů: 26

Voděodolnost: 100 m

Edice: 882 ks

Cena: 2600 euro

timeforum_logo_new_dark

Nejčtenější

Žhavá témata

Related Articles

Code41 Moon Inception
Top osobnosti

Claudio D´Amore: Úspěšný příběh

Jen si to představte, přijde někdo, kdo řeknete – cena našeho strojku...

Vlastimil Harapes odešel do uměleckého nebe. Měl rád i hodinky.
EditorialHomeNovinkyTop osobnosti

Vlastimil Harapes byl i milovníkem hodinek

Pro přátele Vlastík. Měla jsem tu čest, že jsem patřila mezi ně....

Hodinářský mistr Konstantin Chaykin
Top osobnosti

Konstantin Chaykin: Přiběhla zebra

Výčet jeho hodinářských dovedností by byl velmi dlouhý: byl tvůrcem prvního ruského...

Andreas Löffler vypráví o svém podnikání poradce
Top osobnosti

Andreas Löffler: Jsou to děti, které milujete

V českém hodinářském světě je podobná profese – poradce, ještě zcela v plenkách. Přitom...