- Blog-magazín o hodinkách -

Home Novinky Ritmo Mundo: Pegasus 2024
Novinky

Ritmo Mundo: Pegasus 2024

Ritmo Mundo Pegasus 2024
Ritmo Mundo Pegasus 2024

Víte o tom, že hollywoodská ikona Elizabeth Taylor inspirovala design úplně prvních hodinek Ritmo Mundo a stala se věrnou klientkou této v našich končinách téměř neznámé značky? To byl začátek a postupně hvězda firmy, založené v USA, s perskými a italskými kořeny, stoupala. Dosavadní historie vyvrcholila tím, že jste časomíry této značky mohli vidět na zápěstí i „králů“. Popu – Michaela Jacksona, světa – Billa Clintona.

Nynější styl se pod vedením majitele jménem Ali Soltani zásadně změnil. Vydal se směrem k mladší zákaznické klientele, a to v duchu sportovní elegance. Tak je označována nová modelová řada Pegasus 2024. Osmiúhelník pouzdra o rozměrech 44 x 44 mm a výšce 11,3 mm je ze syntetického průzračného skla o Síle 5,5 mm, o němž výrobce více neprozrazuje. Je zjevné, že nejde o syntetický safír, protože ten pan Soltani nepovažuje pro sportovně laděný kus vhodný, je přece jen křehký. Nicméně podle všeho je daný syntetický materiál tvrdostí blízko, konkrétně čísla 7 na Moohsově stupnici tvrdosti. Výrobce ujišťuje jak o dostatečné tvrdosti, tak o absenci viditelného otěru.

Stejně poněkud tajemné je Ritmo Mundo (rytmus světa) ohledně použitého mechanického strojku s automatickým nátahem. Zjevně jde o asijského výrobce. Kalibr je výrazně skeletovaný s rotorem, který tvoří jen dvojité rameno a půlkruhová zátěžová hmota, takže strojek ani při pohledu skrze dýnko prakticky vůbec nepřekrývá.

Nabídnuto bude jak pět základní verzí s rozdílnými barvami minutové stupnice číselníku, tak čtyři verze s její náhradou drahými kameny bagetového brusu.

Výsledný vzhled je trochu vyzývavý, ale to americký zákazník, zvláště z oblasti kolem Hollywoodu, kde firma sídlí, žádá.

Foto: Ritmo Mundo

Ritmo Mundo

Pegasus 2024

Strojek: mechanický s automatickým nátahem

Pouzdro: 44 x 44 mm, výška 11,3 mm, syntetické sklo

Kalibr: RM01

Frekvence: 21 600 polokmitů/h

Rezerva chodu: 42 h

Voděodolnost: 30 m

Cena: 3500 USD

timeforum_logo_new_dark

Nejčtenější

Žhavá témata

Related Articles

Vortichron Double Roller Automatic Watch
Novinky

Vortichron: Čas na válečcích

Vedle přehršle stále stejných časomír se čas od času objeví i něco...

Edouard Koehn World Heritage II Universal Time & Alarm
Novinky

Edouard Koehn: GMT plus alarm

 Asi se všichni shodneme na tom, že model World Heritage II Universal...

RGM 500-GMT a WT
NovinkyZaujalo nás

RGM: GMT + WT

Příliš mnoho zkratek, jak v názvu značky, tak i modelů hned vysvětlíme. Jméno...

Značka Behrens a její modely
NovinkyZaujalo nás

Behrens: Zvykejme si na Číňany

Dvanáct let existující značka už nejen našla cestu na evropský trh, účastnila...