- Blog-magazín o hodinkách -

Home Novinky Zaujalo nás Lucky Harvey: Lebka mrká a cvaká čelistí
Zaujalo nás

Lucky Harvey: Lebka mrká a cvaká čelistí

Lucky Harvey Skull Limited Luminous
Lucky Harvey Skull Limited Luminous

Troufám si tvrdit, že značku Lucky Harvey bude znát jen naprosté minimum příznivců časomír. Má to dva důvody – jde o firmu, která vznikla teprve v roce 2021. Tolik první důvod. Druhý – hovoříme o čínském producentovi. Nehledě na zemi původu si podle mne zaslouží pozornost. Zvláště pak model Skull. Proč?

Lucky Harvey založil v Kantonu před necelými třemi roky pan Lin Xiaolin, který si dal poměrně náročný úkol – nechtěl přijít s dalšími čínskými hodinkami, které by neměly šanci se v něčem rovnat těm švýcarským ve stejné cenové relaci. Zakladatel pracující již léta v hodinářském průmyslu dobře věděl, že zaujmout může jen kreativním přístupem. Ostatně ponoukl ho k tomu jeho syn Harvey, kterému chtěl dát originální hodinářský dárek k narozeninám. Tak vzniklo dvojí – název Lucky Harvey a idea mechanismu automatů. Ano slovo – automat, někdy také automata či automatum totiž neoznačuje, jak se velmi nevhodně používá v češtině označení automatického nátahu. Znamená něco zcela jiného, a to pohyblivý stroj či časomíru s pohyblivými, automaticky se pohybujícími díly, částmi na číselníku. Tak se zrodil podle všeho první čínský výrobce automatů.

Na svém kontě má značka už hned několik modelů: Dragon, Lion Dance, Doll Owl, Rabbit, Bee a Tiger Series a nakonec i pro evropské zákazníky zřejmě nejpřitažlivější Skull Limited Luminous. Ve všech případech vsadili technici na strojek LH002, který byl vytvořen v Shenzhenu právě pro Lucky Harvey. Má frekvenci 28 800 polokmitů/h, 32 kamenových uložení a rezervu chodu 40 h.

To nejpodstatnější, vedle zobrazení hodin a minut samostatně na dvojici otočných disků, je zajištění pohybu části „hlavní postavy“ ve dvou místech. Pokud hovoříme o lebce, pak při zobrazení celé hodiny a 60 minut po pravé a levé straně spánků smrťák mrkne. Jeho oči překryje a hned zase odkryje černá plocha. Mrkne. Zároveň v celou hodinu také lebce „padne“ a zase se zvedne spodní čelist. Chcete-li otevře úžasem ústa. Samotná lebka je trojrozměrná, vytvořená z plátku stříbra ryzosti 925.

V nabídce jsou celkem tři modelu Skull. S pouzdrem z oceli, nebo s povlaky růžového či žlutého zlata. Pouzdro o průměru 43 mm a výšce 16,5 mm má voděodolnost 30 m a má dvojí safírové sklíčko. V dýnku otevírá pohled na rotor v podobě lebky se zkříženými hnáty, což nám nepřišlo až tak vkusné. Mnohem přitažlivější je luminiscence číselníku, která doslova rozsvítí oči smrťáka, rozsvítí se i disky s údaji hodin a minut, stejně jako další plochy.

Ocenit je na místě i použitý hybridní řemínek, který kombinuje na vnější straně kůži se základem z fluorovodíkového kaučuku, který na rozdíl od konkurenčních materiálů výborně odolává teplotám, olejům, počasí…

Mrkající lebku, v limitované edici 111 kusů pro každou verzi, od čínské značky Lucky Harvey lze pořídit za 1599 USD. Rychle ale dodejme, že připočítat musíte DPH, clo a poplatky, tedy při zaslání do ČR asi + 40 % ceny navíc. Mrká na vás přesto lebka povzbudivě? Pak je to na vás.

Foto: Lucky Harvey

Lucky Harvey

Skull Limited Luminous

Strojek: mechanický s automatickým nátahem

Pouzdro: průměr 43 mm, výška 16,5 mm, ocel

Kalibr: LH002

Frekvence: 28 800 polokmitů/h

Rezerva chodu: 40 h

Kamenů: 32

Voděodolnost: 30 m

Edice: 3 x 111 ks

Cena: 1599 USD   

timeforum_logo_new_dark

Nejčtenější

Žhavá témata

Related Articles

RGM 500-GMT a WT
NovinkyZaujalo nás

RGM: GMT + WT

Příliš mnoho zkratek, jak v názvu značky, tak i modelů hned vysvětlíme. Jméno...

Značka Behrens a její modely
NovinkyZaujalo nás

Behrens: Zvykejme si na Číňany

Dvanáct let existující značka už nejen našla cestu na evropský trh, účastnila...

Dílo vzniklé ze spolupráce s Konstantinem Chaykinem
VideoZaujalo nás

Behrens: Společný projekt s Konstantinem Chaykinem

Základ modelu čínské značky Behrens tvořil už ikonický Joker od Konstantina Chaykina,...

Amida Digitrend
NovinkyZaujalo nás

Amida: Příběh vášně

Skutečný začátek dnešní značky Amida se odehrál 24. dubna 1976 v hale číslo...