- Blog-magazín o hodinkách -

Home Téma Výstava WPHH Franck Muller Group
TémaVýstavy

Výstava WPHH Franck Muller Group

WPHH Watchland
WPHH Watchland

Výstava: WPHH Franck Muller Group

Po čtyři dny nabízela společnost Franck Muller Group (založena 1991) ve svém Watchlandu, jak se přezdívá firmě v malé obci u Ženevy, možnost shlédnout novinky především samotné ústřední značky. Asi to překvapí, ale přesně ani nevím, kolikátý ročník to je, snad 36. Což podstatné není, jako naopak to, že Watchland se svými značkami jako Backes & Strauss má na The World Presentation of Haute Horlogerie (WPHH) rok co rok co představit.

Výstava WPHH byla původně jen z nouze cnost, když se Franck Muller rozkmotřil, přestože byl zakládající člen SIHH (dnešní Watches & Wonders). Myslím, že to víc uškodilo ženevské výstavě než Franck Muller Group. Ale to už je dnes zapomenutá historie.  

Každopádně 15 let jsme nevynechali jediný ročník WPHH, a vždy si za to blahořečili. A tak prezentaci nepomineme v našem přehledu ženevského jara ani tentokrát. Nabídneme rychlý přehled 13 novinek a jedné další značce uskupení.

Trojice tourbillonů a novinek

Určitě je na místě začít u Curvex CX Grand Central Tourbillon Skeleton, který je už znám a na asijské výstavě WPHH se objevil ve šperkové verzi. Nyní bychom asi mohli spíše hovořit o sportovní variantě s celou řadou barevných odstínů. Při uvedení v roce 2021 šlo o první centrální tourbillon v pouzdře tvaru tonneau. Kalibr FM CX 40T-CTR má 313 dílů a nabízí rezervu chodu 4 dny. Frekvence činí 18 000 polokmitů/h a pouzdro má rozměry 35,85 x 43,95 mm.

To naproti tomu Cintrée Curvex Imperial Tourbillon Baguette je zosobněním serióznosti a majetkových poměrů majitele. Když pro nic jiného, tak proto, že je pouzdro z bílého nebo růžového zlata doplněno velkými bagetovými diamanty na lunetě. Jen pro zajímavost dodejme, že v provedení jewellery, s diamanty na číselníku i tahu, se s ním ukazuje fotbalista Cristiano Ronaldo. Pokud takovou inspiraci hledáte, pak můžete po kusu o rozměrech 35 x 42 mm, se strojkem s ručním nátahem hrdě sáhnout.

Long Island Evolution

To třetí kus Long Island Evolution Giga Tourbillon (řada Long Island byla původně uvedena 2000 jako tříručka) ve verzi v obdélníkovém pouzdře, to je něco docela jiného. Je to výrazný, přitažlivý, moderní kus. To hovoříme o designu. Nemluvě o technice s klecí tourbillonu o průměru 20 mm. Díky čtveřici pérovníků strojek (32,90 x 41,95 mm) zajišťuje rezervu chodu 100 h při frekvenci 18 000 polokmitů/h. Pouzdro má rozměry 36,3 x 49,8 mm a eloxovanou hliníkovou lunetu zelené barvy. Edice 8 kusů.

Právě tento kus podle mne tvoří společně s Long Island Evolution Master Jumper a 7 Days Power Reserve asi to nejzajímavější, co WPHH letos přineslo. První jmenovaný kus bude nabídnut v počtu 100 ks, druhý 300 ks. Opět naše volba – nejoriginálnější nám přijde Master Jumper s gregoriánským kalendářem, skákajícím zobrazením hodin na pozici 12, minut uprostřed a data na pozici 6. Calibre FM 3100-L má 371 komponentů, z toho 49 kamenových uložení a pracuje na frekvenci 21 600 polokmitů/h, s rezervou chodu 38 h. Rozměry pouzdra z hliníku a titanu: 35,3 x 48,1 mm, na výšku 12,5 mm.

Klasika i originály

Začneme oněmi originály, které Franck Muller představil. K nim patří asi především Cintré Curvex Double Retrograde Hour. V zásadě se jedná o regulátor zobrazující ovšem nikoliv jen jednou, ale dvojící ruček hodiny na dvojici škál nočních hodin 6 až 6 (myšleno 18 hodin) a denních 6 až 5 (17) hodin. Pravdou ovšem je, že trochu mate zobrazení číslovky 6 hodin na horní škále, protože je vzhůru nohama. Pouzdro má rozměry 39,5 x 55,3 mm, strojek rezervu chodu 42 h.

Za mimořádně vkusné a elegantní jsme už při uvedení označili hodinky Curvex CX Master Jumper. Jde o digitální zobrazení jak hodin, minut, tak i data za pomoci pětice disků v pouzdře o průměru 39 mm. Jde o strojek s 371 díly se skokovým řešením všech údajů. Letos přibyly další barevné varianty.

Pokud Cintrée Curvex Nuance nazvete klasikou, nabízenou od oceli až po zlato s diamanty, pak Curvex CX Flash je výrazný sportovní kus s nepřebernou nabídkou barevných verzí. Tahu odpovídá odstín indexů, na něž byl použit kompozit PMMA, který je průsvitný, ale zároveň zářivý, a to díky začlenění molekul luminiscenční látky do kompozitu. Pouzdro získalo svoje moderní tvary v roce 2021. Řada je nabízena jako tříručka i chronograf.

Když je řeč o nových materiálech, nesmíme opomenout Vanguard Damascus Carbon Skeleton s pouzdrem, které je inspirováno designem damascénské oceli, ale je vytvořeno s uhlíkových vláken. Pláty barevného sklolaminátu se pojí s pryskyřicí a následně jsou na 5 hodin stlačeny silou 300 tun na dobu 5 hodin při teplotě 200 st. Celsia. Díky tomuto procesu vzniká jak designově, tak i technicky unikátní pouzdro. Kolekce Vanguard nabízí i model V 45 SC DT s otevřeným průhledem v dýnku na vlastní strojek FM-720 s centrálním rotorem (frekvence 28 800 polokmitů/h, rezerva chodu 42 h). Pouzdro má rozměry 44 x 53,7 mm.

Něco pro dámy

Uskupení Watchland je pověstné také výraznými šperkovými kusy pro dámy. Do kolekce se letos přidala dvojice skeletonů. Round Lady Skeleton Baguette má pouzdro o průměru 31 mm osázené jak na lunetě, tak i nožkách drahými kameny. Je jen na vkusu dámy, po čem sáhne.

Druhá nabídka je z řady Vanguard. Model Lady Slim Skeleton už svým názvem jasně říká, že jde o kus vhodný pro něžnou ručku. Výška pouzdra činí 9,1 mm. V nabídce jsou buď barevné číslovky hodin, nebo osázené diamanty. Stejnou výšku pouzdra má i Vanguard Lady Slim Vintage, tedy 9,1 mm. Průměr pouzdra činí 39 mm a strojek s automatickým nátahem nabízí rezervu chodu 42 h.

Další nabídka  

Na závěr jsme si nechali novinky od Backes & Strauss. Pánský kus nese označení W1 a odkazuje na londýskou City of Westminster svým osmiúhelným pouzdrem. Samozřejmě, že model doprovází i dámský kus s celkem 209 diamanty. Oválné dámské pouzdro zase preferuje řada Regent Steel 3238. No a na konec je tu i osmiúhelný kus Berkeley King Titan tourbillon. A jak je u této šperkařské značky zvykem, ani na něm nechybí diamanty, a to jak na číselníku, tak i základně, viděné skrze safírové sklíčko v dýnku.

Foto: WPHH              

Single Post Options

Přepnout panel: Single Post Options

Post SettingsPost ReviewPost Format galleryPost Format quotePost Format videoPost Format audioSponsored PostSources & ViaEnable Full PostCheck this to enable single post content fullwidthTransparent headerCheck this to remove background headerPost SubtitleSelect Post LayoutUse Customizer SettingPost Layout 1Post Layout 2Post Layout 3Post Layout 4Post Layout 5Post Layout 6Post Layout 7Post Layout 8Post Layout 9Post Layout 10Post Layout 11Post Layout 12Post Layout 13Post Layout 14Post sidebarDefault SidebarSidebar PositionUse Customizer SettingLeft SidebarRight SidebarAuto load next postUse Customizer SettingEnableDisable

Yoast SEO Premium

Přepnout panel: Yoast SEO Premium

Došlo k chybě: naše funkce morfologie bohužel nefunguje. Ujistěte se, že {{ActivLink}} aktivujete své předplatné v MyYoast {{/ActivLink}} a poté {{reloadButton}} znovu načtete tuto stránku {{/reloadButton}}, aby fungovalo správně.

Hlavní klíčové slovoPomoct s výběrem perfektní klíčové fráze(Otevření v nové záložce)

Získat související fráze(Otevření v nové záložce)

Vzhled ve vyhledávání

Určete, jak má váš příspěvek vypadat ve výsledcích vyhledávání.Zobrazit jako:na mobiluna počítači

náhled url:

Timeforumtimeforum.cz›

Náhled SEO titulku:

Výstava WPHH Franck Muller Group – Timeforum

Náhled meta popisu:

Kvě 7, 2024 - Prosím, vložte popis do níže zobrazeného pole úpravou úryvku. Pokud to neuděláte, Google se pokusí najít relevantní část vašeho příspěvku a zobrazí ji ve výsledcích vyhledávání.

SEO názevVložte proměnnou

Název Stránka Oddělovač Název webu

Slug

Meta popisVložte proměnnou

Prémiová SEO analýzaZadejte klíčové slovo pro výpočet skóre SEO

Přidejte souvisící klíčové slovo/frázi

Sledovat výkon SEO

Návrhy interních odkazů

Klíčový obsah

Pokročilé

Přehledy

PříspěvekBlok

Souhrn

ViditelnostVeřejná

PublikovatOkamžitě

Šablona stránkyVýchozí šablona

URLtimeforum.cz/?p=18287Zvýraznit tento příspěvekČeká na schváleníFORMÁT PŘÍSPĚVKUAudioCitaceGalerieVideoZákladníAUTORIgorJanaRedakcePřepnout na konceptOdstranit

Yoast SEO

Analýza čitelnosti: Potřebuje zlepšení

Prémiová SEO analýza: Potřebuje zlepšeníVylepšete svůj příspěvek pomocí služby Yoast SEO

Rubriky

HLEDAT RUBRIKYBazarHomeNezařazenéNovinkyEditorialVýstavyZaujalo násRůznéCestováníKulturaSpolečnostŠperkyDrahé kamenyŠperkové hodinkyTechnikaTémaTestovali jsmeTop osobnostiVideoVytvořit novou rubriku

Štítky

VYTVOŘIT NOVÝ ŠTÍTEK

Oddělte je čárkami nebo klávesou ENTER.

Náhledový obrázek

Zvolit náhledový obrázek

Stručný výpis příspěvku

NAPIŠTE STRUČNÝ VÝPIS (NEPOVINNÉ)

Více informací o ručních stručných výpisech (anglicky)(otevře se na nové záložce)

Nastavení komentářů

Povolit komentářePovolit pingbacky a trackbacky

To třetí kus Long Island Evolution Giga Tourbillon (řada Long Island byla původně uvedena 2000 jako tříručka) ve verzi v obdélníkovém pouzdře, to je něco docela jiného. Je to výrazný, přitažlivý, moderní kus. To hovoříme o designu. Nemluvě o technice s klecí tourbillonu o průměru 20 mm. Díky čtveřici pérovníků strojek (32,90 x 41,95 mm) zajišťuje rezervu chodu 100 h při frekvenci 18 000 polokmitů/h. Pouzdro má rozměry 36,3 x 49,8 mm a eloxovanou hliníkovou lunetu zelené barvy. Edice 8 kusů.

Právě tento kus podle mne tvoří společně s Long Island Evolution Master Jumper a 7 Days Power Reserve asi to nejzajímavější, co WPHH letos přineslo. První jmenovaný kus bude nabídnut v počtu 100 ks, druhý 300 ks. Opět naše volba – nejoriginálnější nám přijde Master Jumper s gregoriánským kalendářem, skákajícím zobrazením hodin na pozici 12, minut uprostřed a data na pozici 6. Calibre FM 3100-L má 371 komponentů, z toho 49 kamenových uložení a pracuje na frekvenci 21 600 polokmitů/h, s rezervou chodu 38 h. Rozměry pouzdra z hliníku a titanu: 35,3 x 48,1 mm, na výšku 12,5 mm.

Klasika i originály

Začneme oněmi originály, které Franck Muller představil. K nim patří asi především Cintré Curvex Double Retrograde Hour. V zásadě se jedná o regulátor zobrazující ovšem nikoliv jen jednou, ale dvojící ruček hodiny na dvojici škál nočních hodin 6 až 6 (myšleno 18 hodin) a denních 6 až 5 (17) hodin. Pravdou ovšem je, že trochu mate zobrazení číslovky 6 hodin na horní škále, protože je vzhůru nohama. Pouzdro má rozměry 39,5 x 55,3 mm, strojek rezervu chodu 42 h.

Za mimořádně vkusné a elegantní jsme už při uvedení označili hodinky Curvex CX Master Jumper. Jde o digitální zobrazení jak hodin, minut, tak i data za pomoci pětice disků v pouzdře o průměru 39 mm. Jde o strojek s 371 díly se skokovým řešením všech údajů. Letos přibyly další barevné varianty.

Pokud Cintrée Curvex Nuance nazvete klasikou, nabízenou od oceli až po zlato s diamanty, pak Curvex CX Flash je výrazný sportovní kus s nepřebernou nabídkou barevných verzí. Tahu odpovídá odstín indexů, na něž byl použit kompozit PMMA, který je průsvitný, ale zároveň zářivý, a to díky začlenění molekul luminiscenční látky do kompozitu. Pouzdro získalo svoje moderní tvary v roce 2021. Řada je nabízena jako tříručka i chronograf.

Když je řeč o nových materiálech, nesmíme opomenout Vanguard Damascus Carbon Skeleton s pouzdrem, které je inspirováno designem damascénské oceli, ale je vytvořeno s uhlíkových vláken. Pláty barevného sklolaminátu se pojí s pryskyřicí a následně jsou na 5 hodin stlačeny silou 300 tun na dobu 5 hodin při teplotě 200 st. Celsia. Díky tomuto procesu vzniká jak designově, tak i technicky unikátní pouzdro. Kolekce Vanguard nabízí i model V 45 SC DT s otevřeným průhledem v dýnku na vlastní strojek FM-720 s centrálním rotorem (frekvence 28 800 polokmitů/h, rezerva chodu 42 h). Pouzdro má rozměry 44 x 53,7 mm.

Něco pro dámy

Uskupení Watchland je pověstné také výraznými šperkovými kusy pro dámy. Do kolekce se letos přidala dvojice skeletonů. Round Lady Skeleton Baguette má pouzdro o průměru 31 mm osázené jak na lunetě, tak i nožkách drahými kameny. Je jen na vkusu dámy, po čem sáhne. Druhá nabídka je z řady Vanguard. Model Lady Slim Skeleton už svým názvem jasně říká, že jde o kus vhodný pro něžnou ručku. Výška pouzdra činí 9,1 mm. V nabídce jsou buď barevné číslovky hodin, nebo osázené diamanty. Stejnou výšku pouzdra má i Vanguard Lady Slim Vintage, tedy 9,1 mm. Průměr pouzdra činí 39 mm a strojek s automatickým nátahem nabízí rezervu chodu 42 h.

Další nabídka  

Na závěr jsme si nechali novinky od Backes & Strauss. Pánský kus nese označení W1 a odkazuje na londýskou City of Westminster svým osmiúhelným pouzdrem. Samozřejmě, že model doprovází i dámský kus s celkem 209 diamanty. Oválné dámské pouzdro zase preferuje řada Regent Steel 3238. No a na konec je tu i osmiúhelný kus Berkeley King Titan tourbillon. A jak je u této šperkařské značky zvykem, ani na něm nechybí diamanty, a to jak na číselníku, tak i základně, viděné skrze safírové sklíčko v dýnku.

Foto: WPHH              

timeforum_logo_new_dark

Nejčtenější

Žhavá témata

Related Articles

Veganský řemínek od Panatere
Téma

Eco řemínky: Masožrouti kontra vegani

Vždy vedle sebe žili a budou zjevně i nadále – tedy masožrouti...

Desátý ročník SEW jistě zaujme
NovinkyVýstavy

SEW chystá letos jubilejní 10. ročník

Veletrh výjimečných hodinek SEW (Salon Exceptional Watches) proběhne letos v listopadu, a to...

Ženevská výstava Time to Watches
TémaVýstavy

Výstava Time to Watches: Ať žijí „piráti“

Nemohu jinak, než se opět vrátit k výroku šéfa Rolexu a výboru výstavní...

Mnoho důvodů k obdivu
TémaVýstavy

Watch & Wonders VII.: Lék na ženské vrtovchy

My muži je dobře známe, ty ženské vrtochy, a tak se snažíme...