- Blog-magazín o hodinkách -

Home Téma Watch & Wonders VII.: Lék na ženské vrtovchy
TémaVýstavy

Watch & Wonders VII.: Lék na ženské vrtovchy

Mnoho důvodů k obdivu
Mnoho důvodů k obdivu. (WWGF/KEYSTONE/Pierre Albouy)

My muži je dobře známe, ty ženské vrtochy, a tak se snažíme klid a mír pod rodinnou střechou udržet pomocí diamantů. Protože jak známo, právě ony jsou nejlepším přítelem ženy. Ostatně právě proto jsou dámské modely, které byly k vidění na Watches & Wonders 2024, tak často osázeny drahými kameny. Posuďte sami.

Krátký přehled dámských kusů jistě postačí jako doplnění ženevské výstavy. Příkladem toho, že mohou být spokojeni muži i ženy, budiž Baume & Mercier a mužský model Riviera 10787 s dvanáctihranným pouzdrem ze zlata o průměru 39 mm a výšce 9,6 mm. Pravda dáma se bude muset trochu uskromnit a spokojit se s ocelovým obdélníkovým pouzdrem Hampton 10760, v němž je quartzový strojek. Skromné? Tak dobře, tak jí kupte zlatou verzi.

Že to s takovýmto přístupem nedotáhnete k rodinnému klidu a míru? Pak nabízíme skutečný ženský unikát. Jak vzhledem, tak technikou. Máme na mysli Jardin d’hiver’od švýcarsko-kanadské firmy Beauregard. Jde o šestici verzí, o nichž autoři tvrdí, že jsou miniaturním rájem. Průměr zlatého pouzdra je 33 mm, číselníky z opálu, ametystu a podobně a k tomu 88 diamantů. Aby to nebylo líto nám mužům, tak vznikl poprvé u této firmy i pánský kus Ulysse. Společné dílo zakladatele firmy Beauregard s mistrem hodinářem Vianney Halterem. Číselník je spíše jakousi vitráží z drahých kamenů a zlata. Mechanický strojek je se samonátahem. Dámám se omlouváme, my jsme se neudrželi, a nakonec se zaměřili spíše na pánský kus.

Animal Jewellery

Teď to napravíme. Cartier je zárukou celé plejády hodinek-šperků. Asi nejvýše si bude u žen stát kolekce Animal Jewellery představující jak nejrůznější zvířátka, tak květenu. Pouzdro, číselník a přezka jsou osazeny tsavority, granát a diamanty briliantového brusu (2,8 ct, v případě verze Crocodile 3,1 ct). Základní řemínek je z černé nebo modré teletiny a doplňující v námořnické modři z aligátoří kůže. Pokud by to nestačilo, „přihodíme“ ještě Reflection de Cartier v podobě náramku-hodinek z bílého zlata. Teď si pozorně dámy přečtěte seznam drahých kamenů: kus je osazený chryzoprasy, obsidiány, smaragdy, paraiba turmalíny a diamanty briliantového brusu (3,59 ct), číselník je z bílého zlata opět s diamanty briliantového brusu (0,41 ct). To už by na trochu toho klidu v domácnosti mohlo stačit.

O Chanel jsme již psali v jiném díle seriálu z W &W, takže přidáme jen pro doplnění ještě jeden model, který vzdává hold značce a Coco Chanel. Pakliže šatní skříň vaší milostivé doslova praská ve švech oblečením od této značky, tak jí rychle kupte ještě hodinky Chanel Mademoiselle J12 Couture. Pohoda na gauči je zaručena.

Sportovní střih nabízí další francouzská značka Charriol a její kusy Navigator Caliber Skeleton nebo Cruise Moon-Phase. První hodinky Charriol Skeleton byly vyvinuty před 30 lety ve spolupráci s Frédéricem Piguetem. Současné pouzdro ve stylu hodinek Celtic je nabízeno v 18karátovém zlatě s 12 diamanty nahrazujícími indexy. Další kameny jsou pak na lunetě obou modelů.

Jestli to teď už ve vaší rodině funguje, tak může následovat objetí. A na zápěstích obou může být francouzský Pequignet a pánský i dámský kus z řady Moorea. Dámský s opálovým číselníkem a ocelovým pouzdrem o malých průměrech až po 38 mm.     

150 let existence značky Piaget, to už je skutečně důvod se i před dámami „vytáhnout“. Třeba modelem Polo Date s protizávažím zlaté sekundové ručky ve tvaru kosočtverce (tím Piaget určitě nic nemyslel), v němž je číslovka 150. Myslíme si, že 91 diamantů briliantového brusu vše zachraňuje. Edice 300 ks.

Pokud by to bylo málo, pak je tu naprostý vrchol: Piaget Polo Skeleton High Jewellery, doslova posetý diamanty. Za to už vám žena dovolí zapnout si televizi a sledovat s pivem v ruce mistrovství ve fotbale.

Pokud vaše polovička dá více na hravost, pak sáhněte po něčem z přepestré letošní nabídky Van Cleef & Arpels z následujících kolekcí: Métiers d´Art, Poetic Complications, Extraordinary Dial či Objects. Do poslední řady patří i stolní hodiny Apparition des Baies (27 x 21,5 cm) v podobě větvoví, které se rozevře a z něho vyletí ptáček, přičemž kvítek na podestě hodin je ukazatelem pro otočnou stuhu, na níž se zobrazují hodiny.

Obdobným objektem Bouton d’Or automat je květ s vílou uprostřed. Náramkové hodinky Lady Arpels Brise d’Été vzdávají hold přírodě, Lady Arpels Jour Nuit nabízí podívanou na hvězdy a samozřejmě s nebem z avanturinového skla z Murana doplněného o drahé kameny. Je to doslova nekonečná přehlídka jemné krásy.

Co vám můžeme za závěr posledního přehledu z výstavy W & W přát? Naditou peněženku a klidné sledování fotbalových zápasů.  

 Foto: Baume & Mercier, Beauregard, Cartier, Chanel, Charriol, Pequignet, Piaget, Van Cleef & Arpels, (WWGF/KEYSTONE/Pierre Albouy)

Leave a comment

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

timeforum_logo_new_dark

Nejčtenější

Žhavá témata

Related Articles

Veganský řemínek od Panatere
Téma

Eco řemínky: Masožrouti kontra vegani

Vždy vedle sebe žili a budou zjevně i nadále – tedy masožrouti...

Desátý ročník SEW jistě zaujme
NovinkyVýstavy

SEW chystá letos jubilejní 10. ročník

Veletrh výjimečných hodinek SEW (Salon Exceptional Watches) proběhne letos v listopadu, a to...

Ženevská výstava Time to Watches
TémaVýstavy

Výstava Time to Watches: Ať žijí „piráti“

Nemohu jinak, než se opět vrátit k výroku šéfa Rolexu a výboru výstavní...