- Blog-magazín o hodinkách -

Home Novinky MPM Quality Prim: Diamantový šarm
Novinky

MPM Quality Prim: Diamantový šarm

Prim Lady Elegant Diamond
Prim Lady Elegant Diamond

Elegance, šik, noblesa, šarm …. Můžete hledat i další slova, která by vhodně vyjádřila to, co vidíte na fotografiích. Tedy vkusné dámské hodinky Prim Lady Elegant Diamond od výrobce MPM Quality z Frýdku-Místku.

Vždy jsme tvrdili, že vytvořit krásnou dámskou časomíru je jednou z nejtěžších disciplín v hodinářském světě. Daný kus složil zkoušku z elegance. A to nejen proto, že se dodržuje všech postulátů vedoucích k úspěchu: odpovídající průměr pouzdra, drahý kov, drahé kameny, vhodný mechanický strojek, několik verzí ….

Začněme oním rozměrem. I vzhledem k současnému trendu návratu ke klasickým průměrům pouzder a jemné dámské ručce, kde má model trůnit, je 36 mm nejvhodnější mírou. V kombinaci s výškou 10 mm a hmotností 63 g jsou to velmi dobré parametry. Je také milé, že se výrobce nespokojil jen s IPG pozlacením motýlkové spony a boků pouzdra z oceli 316 L, ale Lady Elegant Gold doplnil o lunetu z 18 karátového zlata o hmotnosti zhruba 4 g. Do něho je pak zasazeno 72 diamantů (SI1, s nízkými inkluzemi) o průměru 1,1 mm. Ty doplňuje dalších 12 drahých kamenů u hodinových indexů na číselníku. Ve dvou místech je nahrazují římské číslovky XII a VI, což podtrhuje klasický vzhled kusu, stejně jako listové zlacené, modřené nebo stříbřisté ručky. Pod safírovým sklíčkem na pozici 3 pak vidíte okénko data. Šarm Lady Elegant Diamond doplňuje bílý kožený řemínek s ještěrčím vzorem. Vzhledem k tomu, že stěžejky mají mechanismus umožňující výměnu řemínku bez používá nástrojů, neudiví, že součástí nabídky v dřevěném boxu mohou být pro náročnější klientelu další řemínky v jiných odstínech pro změnu image dané dámy-majitelky hodinek. 

Na místě je i pohled na dýnko, které má průzor do mechanického strojku s rotorem s logem Prim. Nápovědou k tomu, jaký strojek značka použila, je počet kamenů (23 jewels) uvedený na základně. Řeč je totiž o kalibru ETA C07.111. Je sice postavený na základě ETA 2824, ale švýcarští technici se v jeho případě zaměřili na hlavní úkol – dvojnásobné prodloužení rezervy chodu. Konkrétně z 38 na 80 hodin. Toho bylo dosaženo dvěma kroky: použitím tenkostěnného bubínku s prodlouženým hnacím pérem a snížením frekvence z 28 800 polokmitů/h na 21 600 polokmitů/h. Druhý krok znamená nižší potřebu energie a možnost prodloužení rezervy chodu. Což ocení každý, kdo odloží hodinky v pátek po příchodu z práce a v pondělí ráno je upne na ruku, a to bez nutnosti starat se o nátah.      

Při pohledu na dýnko se dočtete i další důležité informace. Jednak o voděodolnosti do 50 m, ale hlavně, že každá ze čtyř barevných verzí Lady Elegant Diamond, dvě v oceli, dvě zlacené, je nabízena výhradně v limitované edici 10 kusů a individuálně číslována. Výjimečnost je tedy zaručena.

Foto: MPM Quality

MPM Quality

Prim Lady Elegant Diamond

Strojek: mechanický s automatickým nátahem

Pouzdro: průměr 36 mm, výška 10 mm, ocel/zlato

Kalibr: ETA C07.111, průměr 25.6 mm

Frekvence: 21 600 polokmitů/h

Rezerva chodu: 80 h

Kamenů: 23

Voděodolnost: 50 m

Edice: 4 x 10 ks

Cena: 129 900 Kč

Koupíte na eshop.prim-hodinky.cz

timeforum_logo_new_dark

Nejčtenější

Žhavá témata

Related Articles

Vortichron Double Roller Automatic Watch
Novinky

Vortichron: Čas na válečcích

Vedle přehršle stále stejných časomír se čas od času objeví i něco...

Edouard Koehn World Heritage II Universal Time & Alarm
Novinky

Edouard Koehn: GMT plus alarm

 Asi se všichni shodneme na tom, že model World Heritage II Universal...

RGM 500-GMT a WT
NovinkyZaujalo nás

RGM: GMT + WT

Příliš mnoho zkratek, jak v názvu značky, tak i modelů hned vysvětlíme. Jméno...

Značka Behrens a její modely
NovinkyZaujalo nás

Behrens: Zvykejme si na Číňany

Dvanáct let existující značka už nejen našla cestu na evropský trh, účastnila...