- Blog-magazín o hodinkách -

Home Novinky Méraud Watch Company: Zpátky v čase s vášní
Novinky

Méraud Watch Company: Zpátky v čase s vášní

Všechno to dává smysl – Méraud Watch Company z belgického Gentu uvádí další svůj kus nazvaný Antigua. A teď musí následovat vysvětlení. Jméno hodinářské firmy je složeninou dvojice slov: mer (francouzsky moře) a émeraude (smaragd). Spojení s mořem je zjevné. A název novinky Antigua? Pojmenována je po jednom z nejznámějších klasických jachtařských závodů na světě Antigua Classic Yacht Regatta.

Když „klasika“, tak klasika se vším všudy, řekl si zakladatel Stijn Busschaert. Následovalo tříleté hledání původních klasických chronografů, tedy s ručním nátahem, vačkovým rozdělovačem, které následně prošly úpravou, seřízením, gravírováním názvu firmy na můstek centrálního kola chronografu…

Volba padla na slavný Landeron 248, který byl společně třeba s verzí 348 a dalšími odvozen od chronografu Landeron 48. O tom, jak kvalitní to byly strojky, svědčí jejich celková produkce nad 3,5 milionu kusů během let 1937 až 1970. Přiznáme se, že ani my jsme mu neodolali, a jednu jinou časomíru právě s tímto kalibrem sehnali. Kalibr má frekvenci 18 000 polokmitů/h, 17 kamenů a rezervu chodu 41 h. 

Je jasně řečeno, že Antigua není jen kusem s historickou technikou, ale staví na odiv také vintage design. Jak v podobě 45minutového sčítače na pozici 3 s trojicí zvýrazněných 5minutových úseků pro start při regatě. Vtipná je i mimostředná sekundová ručka bledě modré barvy v podobě střelky kompasu na pozici 9. Výrobce neulehčil případnému zájemci ani výběr mezi dvěma verzemi – s černým nebo krémovým číselníkem. První verze nese označení Miho Black (podle sopečné pláže proti hoře Fuji). Druhá je podle pláží belgického pobřeží označena Soft Sand, tedy měkký písek.

Jak jsme řekli, když klasika, tak klasický musí být i řemínek, jehož belgický výrobce Molequin rovněž představuje ve své branži klasiku. To vše v limitované edici 200 kusů za 1 750 eur. Zkrátka klasika stvořená s vášní.

Meraud Antigua Chronograph

Méraud Watch Company

Antigua

Strojek: mechanický s ručním nátahem

Pouzdro: průměr 40 mm, výška 13,5 mm, ocel

Kalibr: Landeron 248, průměr 31 mm, výška 6,2 mm

Frekvence: 18 000 polokmitů/h

Rezerva chodu: 41 h

Kamenů: 17

Voděodolnost: 100 m

Edice: 200 ks

Cena: 1 750 eur

Foto: Méraud Watch Company

timeforum_logo_new_dark

Nejčtenější

Žhavá témata

Related Articles

Vortichron Double Roller Automatic Watch
Novinky

Vortichron: Čas na válečcích

Vedle přehršle stále stejných časomír se čas od času objeví i něco...

Edouard Koehn World Heritage II Universal Time & Alarm
Novinky

Edouard Koehn: GMT plus alarm

 Asi se všichni shodneme na tom, že model World Heritage II Universal...

RGM 500-GMT a WT
NovinkyZaujalo nás

RGM: GMT + WT

Příliš mnoho zkratek, jak v názvu značky, tak i modelů hned vysvětlíme. Jméno...

Značka Behrens a její modely
NovinkyZaujalo nás

Behrens: Zvykejme si na Číňany

Dvanáct let existující značka už nejen našla cestu na evropský trh, účastnila...