- Blog-magazín o hodinkách -

Home Novinky Výstavy Festival Micro Praha – Tisková zpráva
Výstavy

Festival Micro Praha – Tisková zpráva

Praha je světová! Přivítá 36 hodinářských mikrobrandů z celého světa

Zajímají vás tikající mechanismy, máte rádi hodinky? První adventní víkend se v Praze uskuteční festival Micro Praha. Neotřelé tváře hodinkové scény se s vámi setkají v hotelu Kings Court 2. a 3. prosince. K vidění zde budou originální počiny hodinářů i nadšenců tohoto stále populárnějšího segmentu označovaného jako mikrobrandy.

Festival Micro Praha je z mnoha důvodů výjimečný. Ještě nikdy se v České republice nesetká na jednom místě tolik více či méně známých světových hodinkových mikrobrandů. Současně se tato přehlídka odehraje v nádherných prostorách pětihvězdičkového hotelu Kings Court v srdci Prahy. A co víc, hodinky si na akci budou moci návštěvníci koupit, případně objednat a vstup na ni bude zcela zdarma.

V prosinci dorazí do Prahy 36 vystavovatelů ze čtrnácti zemí světa, včetně nezávislých ateliérů. Těšit se můžeme na vystavovatele z Ameriky i Taiwanu, Švédska či České republiky. Novorenesanční budova hotelu Kings Court na náměstí Republiky ožije zvukem tikajících strojků i řadou zajímavých hostů, účast přislíbili majitelé i konstruktéři vystavujících značek.

Za akcí stojí dva milovníci hodinek, kamarádi, jejichž svět se točí právě po směru hodinových ručiček: Ondřej Vislocký a Bhanu Chopra. Ondřej je hodinkový nadšenec a fotograf působící v Praze. Jeho fotografie jsou publikovány v předních středoevropských a amerických periodicích a také v katalozích známých hodinářských značek. Bhanu Chopra působí jako šéfredaktor magazínu Revolution USA, od roku 2000 současně pracuje jako novinář na volné noze pro několik online magazínů (FliegerFriday, WatchUSeek, Quill & Pad).

„Máme velikou radost, že můžeme uspořádat první, zahajovací ročník festivalu Micro Praha, na nějž přijalo pozvání 36 značek ze 14 zemí světa,“ říká s nadšením Ondřej Vislocký, ředitel festivalu. „Tato událost je oslavou řemeslné zručnosti, inovací i vášně pro hodinky. Podařilo se nám vytvořit platformu, kde propojujeme hodinářské nadšence s renomovanými značkami a jejich výjimečnými kolekcemi. Jsme si jisti, že díky skvělé strategické poloze v centru Prahy, rozmanité nabídce značek a poutavým aktivitám, které plánujeme, se festival Micro Praha stane jak pro milovníky hodinek, tak i pro širokou veřejnost zajímavou a nepřehlédnutelnou událostí roku 2023.“

Na festivalu Micro Praha budete moci soutěžit a vyhrát jedny z pěti nominovaných hodinek od některé z těchto značek: Archimede, BWG Bavarian Watch, BÅGE & SÖNER, Circula, Davosa, Dekla, Delbana, Delma, Dumoreau, Elka, Epos, ETIEN, Findeisen, FineWatchesBerlin, Formex, Gavox, Hanhart, Havaan Tuvali, Heinrich, Jurmo Watches, Kieser Design, Laco, Loee, Nordic Marine Instruments, RZE, Sequent, Sherpa, Sphaera, Subdelta, Swiss Watch Company, Timeless, Vandaag, WatchBandit, XIIVI a Zealande. Nutno dodat, že hodinky Timeless byly nominovány na cenu letošního ročníku prestižní hodinářské nadace GPHG.

O festivalu Micro Praha:

Dvoudenní akce proběhne od 2. do 3. prosince 2023 v hotelu Kings Court Praha (adresa: U Obecního domu 660/3, Praha 1). Vstup na festival Micro Praha bude zcela zdarma. Prodejní výstava nabídne rozmanitý výběr hodinek a příslušenství od 36 značek ze čtrnácti zemí světa, účast potvrdila i malá šperkařská značka z Čech Loee. Vystavované zboží bude možné vyzkoušet i zakoupit přímo na místě. Pro kompletní seznam zúčastněných značek navštivte webové stránky www.micropraha.com.

Pro více informací, rozhovory se zakladateli značek a fotografie kontaktujte:

Ondřej Vislocký, tel.:  +420 731 903 993, e-mail: info@micropraha.com

Foto: Micro Praha
 

timeforum_logo_new_dark

Nejčtenější

Žhavá témata

Related Articles

Desátý ročník SEW jistě zaujme
NovinkyVýstavy

SEW chystá letos jubilejní 10. ročník

Veletrh výjimečných hodinek SEW (Salon Exceptional Watches) proběhne letos v listopadu, a to...

Ženevská výstava Time to Watches
TémaVýstavy

Výstava Time to Watches: Ať žijí „piráti“

Nemohu jinak, než se opět vrátit k výroku šéfa Rolexu a výboru výstavní...

Mnoho důvodů k obdivu
TémaVýstavy

Watch & Wonders VII.: Lék na ženské vrtovchy

My muži je dobře známe, ty ženské vrtochy, a tak se snažíme...