- Blog-magazín o hodinkách -

Home Novinky Bremont: Svědek korunovace Karla III.
Novinky

Bremont: Svědek korunovace Karla III.

V Čechách asi nenajdete mnoho monarchistů, nicméně mimořádný fakt, že asi většina z nás má jedinečnou možnost poprvé a naposledy naživo, byť prostřednictvím televizní obrazovky, vidět 6. května korunovaci britského krále Charlese III., nás připoutá k obrazovkám. „Svědkem“ této události budou i hodinky Bremont MBII King Charles III. v limitované edici 50 kusů.

Bremont má jeden pádný důvod, proč oslavuje danou událost – je to britská značka. Jediná, která je například od roku 2019 oficiálním dodavatelem pro britskou armádu. Spoluzakladatel společnosti Bremont Giles English k tomu říká: „Jak pro naši firmu, tak i pro nás osobně bylo obrovskou poctou, že můžeme být jediným výrobce luxusních hodinek pro ozbrojené síly Jeho Veličenstva od roku 2019. Navíc jsme získali různé královské zakázky v průběhu let. Jsme nadšeni, že můžeme slavit korunovaci s touto velmi omezenou verzí našeho modelu MBII.”   

Je tomu skutečně tak, spojení Bremot-královský palác není ojedinělou záležitostí. Šlo třeba o kapesní hodinky pro prince Philippa, nebo dodávku palubních časomír pro vozy Jaguar, které byly určeny pro královskou rodinu a speciálně pro královnu Alžbětu II. Zkrátka, takovou událost jako korunovaci, si britská hodinářská značka nemohla nechat ujít.

Proč zvolil Bremont za základ model MBII? Protože je dokladem britského inženýrství, protože pouzdro se speciální konstrukcí Trip-Tick s vnitřním titanovým pouzdrem a patentovaným systémem Roto-Click ovládání otočné lunety je vyrobeno na ostrovech. Právě tyto hodinky jsou schopné odolávat ohromnému přetížení při vystřelení sedačky s pilotem z letounu v případě nouze. Na číselníku to dokládá symbol s označením Anti-Shock. Pokud jde o královské téma, to v limitované edici decentně potvrzuje jediné – fialová, tedy královská barva, centrální sekundová ručka. To ocelové dýnko, to je jiná. Je na něm vyryt emblém korunovace krále Charlese III. 6. května 2023.

Součástí limitované edice je i mince se symbolem korunovace, kterou získají všichni, kdo si během května, v čase oslav korunovace nového krále, zakoupí modely Bremont. Hodinky se tak stanou svědkem mimořádné události – oficiálního uvedení Charlese III. na královský trůn Velké Británie.   

Foto: Bremont   

Bremont

MBII King Charles III.

Strojek: mechanický s automatickým nátahem

Pouzdro: průměr 43 mm, výška 14,5 mm, ocel

Kalibr: BE-36AE

Frekvence: 28 800 polokmitů/h

Rezerva chodu: 38 h

Kamenů: 26

Voděodolnost: 100 m

Edice: 50 ks

Cena: 4 825 €

timeforum_logo_new_dark

Nejčtenější

Žhavá témata

Related Articles

Vortichron Double Roller Automatic Watch
Novinky

Vortichron: Čas na válečcích

Vedle přehršle stále stejných časomír se čas od času objeví i něco...

Edouard Koehn World Heritage II Universal Time & Alarm
Novinky

Edouard Koehn: GMT plus alarm

 Asi se všichni shodneme na tom, že model World Heritage II Universal...

RGM 500-GMT a WT
NovinkyZaujalo nás

RGM: GMT + WT

Příliš mnoho zkratek, jak v názvu značky, tak i modelů hned vysvětlíme. Jméno...

Značka Behrens a její modely
NovinkyZaujalo nás

Behrens: Zvykejme si na Číňany

Dvanáct let existující značka už nejen našla cestu na evropský trh, účastnila...