- Blog-magazín o hodinkách -

Home Novinky Ulysse Nardin: Pan X
Novinky

Ulysse Nardin: Pan X

Písmeno X se stalo novodobým symbolem značky Ulysse Nardin. Vyniká v nové verzi modelu Blast Tourbillon Blue & Gold. Právě on je současnou tváří firmy z La Chaux-de-Fonds, kterou jsme měli šanci navštívit, stejně jako jeho provoz v Le Locle.

Celá historie začala v roce 1846 a u základů stál hodinář jehož jméno značka nese. V poslední době prošla peripetií, pokud jde o svého majitele – soukromá osoba, nadnárodní společnost a nyní je v rukách vedoucích pracovníků firem jak Ulysse Nardin, tak i Girard-Perregaux. Spojení s minulostí firmy, která vyráběla námořní chronometry, má novodobé symboly – písmeno X a žraloka, včetně fondu na podporu jejich záchrany. Takže na reklamě vidíme žraloka bílého a na číselníku novinky Blast Tourbillon Blue & Gold velké X.

Výrazná je na novince kombinace modré barvy a růžového zlata. První je PVD nanesené na titanovou lunetu a části skeletovaného strojku, růžová barva pak na pouzdře o průměru 45 mm. Jeho zkosené tvary mají evokovat tvary letounu stealth. Do hry vstupuje i třetí barva, a tou je fialová křemíkového krokového kola v létajícím tourbillonu vlastního strojku UN-172, který má frekvenci 18 000 polokmitů/h a rezervu chodu tři dny.

Pokud jde o materiály, kromě titanu, růžového zlata, křemíku a kaučuku na tahu, používají hodinky také platinu, a to na mikro rotoru na pozici 12.

Pan X, tedy generální ředitel značky a její spolumajitel Patrick Pruniaux má zkušenosti ze světa časomír – stál u uvedení Apple watch, pracoval v TAG Heuer (ve funkci obchodního ředitele jsme ho viděli i v Praze), stal se ředitelem Ulysse Nardin ještě tehdy v majetku Kering Group… Je tedy oním „žralokem“, který ve vodách švýcarských výjimečných značek uspěje? Zatím to tak vypadá a napovídá tomu i Blast Tourbillon Blue & Gold.

Ulysse Nardin

Blast Tourbillon Blue & Gold

Strojek: mechanický s automatickým nátahem

Pouzdro: průměr 45 mm, titan/zlato

Kalibr: UN-172, 137 dílů

Frekvence: 18 000 polokmitů/h

Rezerva chodu: 72 h

Kamenů: 25

Voděodolnost: 50 m

Cena: 67 438 EUR

Foto: Ulysse Nardin

timeforum_logo_new_dark

Nejčtenější

Žhavá témata

Related Articles

Vortichron Double Roller Automatic Watch
Novinky

Vortichron: Čas na válečcích

Vedle přehršle stále stejných časomír se čas od času objeví i něco...

Edouard Koehn World Heritage II Universal Time & Alarm
Novinky

Edouard Koehn: GMT plus alarm

 Asi se všichni shodneme na tom, že model World Heritage II Universal...

RGM 500-GMT a WT
NovinkyZaujalo nás

RGM: GMT + WT

Příliš mnoho zkratek, jak v názvu značky, tak i modelů hned vysvětlíme. Jméno...

Značka Behrens a její modely
NovinkyZaujalo nás

Behrens: Zvykejme si na Číňany

Dvanáct let existující značka už nejen našla cestu na evropský trh, účastnila...