- Blog-magazín o hodinkách -

Home Novinky Cuervo y Sobrinos: Z Mexika do New Yorku na křídlech
Novinky

Cuervo y Sobrinos: Z Mexika do New Yorku na křídlech

Snad každá země má svého „velkého“ aeronautika, letce, který předčil ty ostatní. Ve střední Americe, byl takovým leteckým esem Emilio Carranza, který se stal svého rodu VIP své doby nejen v rodném Mexiku, ale i na sousední Kubě, kde má kořeny značka Cuervo y Sobrinos. Právě na jeho počest vznikla kolekce Vuelo Emilio Carranza v trojici verzí – tříručkový kus, bicompax s ručkovou datumovkou na pozici 3 a chronograf s GMT.

Národní úspěch získal pilot v roce 1926 při soutěži National Air Race v Mexico City, kde ve své kategorii zvítězil a stal se hlavním pilotem letecké divize mexické armády. Mezinárodní aplaus zazněl v roce 1927 při jeho prvním letu mezi Mexikem a USA, stejně jako o rok později, kdy stanovil rekord při letu ze své domoviny do New Yorku. Je tedy zcela na místě, že na dýnku trojice verzí kolekce Vuelo je vygravírován pilot Emilio Carranza. Vintage styl hodinářská značka Cuervo y Sobrinos vskutku umí. Pouzdro z oceli o průměru 44 mm má originální nožky. Nad černým číselníkem se pak vznášejí ručky s růžovým luminiscenčním nátěrem. Vše má nostalgický design.

Za pochvalu stojí v případě vrcholné verze Cronógrafo také použitý strojek CYS 8120, což je chronograf od Dubois Dépraz 30342 s 51 kamenovými uloženími (rezerva chodu 40 h, frekvence 28 800 polokmitů/h), který už výrobce použil například v modelu Vuelo Crono. S ním také sdílí základní tvary pouzdra. Podle nás je tato novinka zvláště pro fandy vintage stylu ještě více přitažlivá.

Pokud vzhledem k ceně 4 950 € verze s chronografem, datem a GMT centrální ručkou budete váhat, pak je na místě připomenout, že je v edici také Bicompax se zobrazením data ručkou na pozici 3 a mimostřednou sekundovou ručkou na 9. pozici (3 450 €), nebo základní model s okénkem data na pozici 6 a trojicí centrálních ruček (2 950 €). Vše ve stejném stylu, který vás vrátí do romantických časů 20. let.

Cuervo y Sobrinos  

Vuelo Emilio Carranza Cronógrafo

Strojek: mechanický s automatickým nátahem

Pouzdro: průměr 44 mm, výška 13,8 mm, ocel   

Kalibr: DD 30342, průměr 30 mm, výška 6,8 mm

Frekvence: 28 800 polokmitů/h

Rezerva chodu: 40 h

Kamenů: 51

Voděodolnost: 30 m

Limitovaná edice

Cena: 4 950 €  

Foto: Cuervo y Sobrinos

timeforum_logo_new_dark

Nejčtenější

Žhavá témata

Related Articles

Vortichron Double Roller Automatic Watch
Novinky

Vortichron: Čas na válečcích

Vedle přehršle stále stejných časomír se čas od času objeví i něco...

Edouard Koehn World Heritage II Universal Time & Alarm
Novinky

Edouard Koehn: GMT plus alarm

 Asi se všichni shodneme na tom, že model World Heritage II Universal...

RGM 500-GMT a WT
NovinkyZaujalo nás

RGM: GMT + WT

Příliš mnoho zkratek, jak v názvu značky, tak i modelů hned vysvětlíme. Jméno...

Značka Behrens a její modely
NovinkyZaujalo nás

Behrens: Zvykejme si na Číňany

Dvanáct let existující značka už nejen našla cestu na evropský trh, účastnila...