- Blog-magazín o hodinkách -

Home Novinky Taos: Řecky páv
Novinky

Taos: Řecky páv

Taos Floreal
Taos Floreal

Po pravdě řečeno, ať se podíváte na kterýkoliv z celkem 7 modelů, kterými se značka uvedla na scénu, nenapadne vás příhodnější název pro tak bohatě zdobené, plné barev, tvarů, drahých kamenů, než právě – páv. Zvláště pak model Taos Envol Rouge je doslova jako zapadajícími rudými paprsky ozářený roztažený vějíř per páva.

Na první pohled je tedy zjevné, že dominantní podíl na doslova oslňujícím výsledku má ten, kdo vytvořil číselníky. Proto neudiví, že za vznikem značky je renomovaný výrobce číselníků, tedy Ateliér Olivier Vaucher (založen 1978), který společně se svou ženou Dominique a čtyřicítkou zaměstnanců tvoří tyto unikáty. Ano, každý kus z první úvodní série, je piece unique neboli jediný svého druhu. Ostatně na každém číselníku odborníci ovládající celkem 15 řemesel, strávili 200 hodin práce, z toho 100 hodin jen při gravírování.

Druhým partnerem při vzniku značky se stal hodinář Olivier Gauda. Takže neudiví, že jeho návrh strojku vytvořil ateliér Télos z La Chaux-de-Fonds, a že práce na každém vyžadují 80 až 100 hodin práce. Strojek o průměru 30,4 mm a výšce 4,2 mm s automatickým nátahem pracuje na frekvenci 28 800 polokmitů/h, a přitom nabízí rezervu hodu 3 dnů. Je zasazen do pouzdra ze zlata o průměru 38 mm a výšce 10 mm.

Co ale doslova oslní, a myslím, že dámy musí být z těchto kusů doslova uneseny, je krása číselníků, které prezentují umění řemeslníků 15 profesí jako: emailování grand feu, rytí, miniaturní malba, tvorba mozaiky, osazování drahých kamenů, polychromie … Leccos o dovednosti mistrů napovídají i názvy kusů, jako: Ondés (Vlny), Floréal, Euphorie, Kaleidoscope, Broderies (Výšivka) a Envol (Let).  

„Vždycky jsem snil, že budou hodinky takhle krásné,“ prozrazuje Olivier Vaucher, zakladatel Atelier Olivier Vaucher. „Mým přáním je vytvářet unikátní kusy nezávisle a pro jednotlivé klienty-sběratele.“

Olivier Vaucher o takových hodinkách po léta snil, Olivier Gaud vše proměnil ve skutečnost. Pokud se hodinky Taos stanou snem i dámy vašeho srdce, pak si musíte připravit podle modelu od 110 000 CHF do 150 000 CHF.

Foto: Taos

Taos

Envol Rouge

Strojek: mechanický s automatickým nátahem

Pouzdro: průměr 38 mm, výška 10 mm, zlato

Kalibr: VOP318, průměr 30,4 mm, výška 4,2 mm

Frekvence: 28 800 polokmitů/h

Rezerva chodu: 72 h

Kamenů: 26

Voděodolnost: 30 m

Edice: piece unique

Cena: 140 000 CHF       

timeforum_logo_new_dark

Nejčtenější

Žhavá témata

Related Articles

Vortichron Double Roller Automatic Watch
Novinky

Vortichron: Čas na válečcích

Vedle přehršle stále stejných časomír se čas od času objeví i něco...

Edouard Koehn World Heritage II Universal Time & Alarm
Novinky

Edouard Koehn: GMT plus alarm

 Asi se všichni shodneme na tom, že model World Heritage II Universal...

RGM 500-GMT a WT
NovinkyZaujalo nás

RGM: GMT + WT

Příliš mnoho zkratek, jak v názvu značky, tak i modelů hned vysvětlíme. Jméno...

Značka Behrens a její modely
NovinkyZaujalo nás

Behrens: Zvykejme si na Číňany

Dvanáct let existující značka už nejen našla cestu na evropský trh, účastnila...