- Blog-magazín o hodinkách -

Home Novinky Sevenfriday: Vrací se k základům
Novinky

Sevenfriday: Vrací se k základům

Sevenfriday M2-05 Action Talks
Sevenfriday M2-05 Action Talks

Dann Niederer nám novinářům v roce 2012, tedy v okamžicích založení značky Sevenfriday, snad jednomu za druhým vysvětloval, že prostě považuje pátek za nejúžasnější den – pracovní týden končí, víkend začíná, takže by chtěl mít takový celý týden. Nemuseli jsme souhlasit, ale chápali, proč zvolil daný název firmy. Tohle je nezávislá provokující hodinářská značka, která umí překvapit. Jako model SF-M2/05 Action Talks.

Nyní, po první dvanáctce let na scéně se právě tímto modelem vrací ke svým kořenům neboli k tomu, jak si představoval moderní kus, s nekonvenčním zobrazením času, a přitom za naprosto přijatelnou cenu. Jde o tak zvaný tvar televize se zaoblenými rohy s rozměry 47,6 x 47 mm. Pouzdro s integrovaným koženým řemínkem je z oceli s obvodovou plochou s bronzovým PVD. Korunka je na pozici 9 a čtení času je pomocí dvojice otočných disků hodin a minut s číslovkami, na něž ukazuje ryska.

Pro takové zobrazení byla přepracována Miyota 8215, která nabízí rezervu chodu 40 hodin. Použití tohoto spolehlivého, ale relativně dost jednoduchého japonského strojku nabízí možnost nabídnout hodinky za dobré peníze.

Jak hovoří nápis na číselníku, majitel má kašlat na populární styl, zapomenout na prázdné kecy a žít si podle svého.

Jak značka zdůrazňuje, současný model, který otevírá rok 2024, vychází z tvarů, barev a materiálů prvních modelů. Není to kopie, ale sofistikovanější klasika typická pro tohoto výrobce. Prstenec kolem pouzdra z PVD mosazi byl například poprvé použit u minisérie Whisky. Číselník má celkem 7 vrstev a celkový vzhled připomíná tak trochu Anglii s množstvím vícebarevného tvídu. Proto pro prošití řemínku použili british green, tedy tmavě zelenou.

Za pohled rozhodně stojí také dýnko, kde najdete otevřeně zobrazeno, z čeho jsou hodinky poskládány. Jedna šipka na mapě zeměkoule ukazuje na Japonsko – strojek. Další do Číny – konstrukce a poslední do Švýcarska – design a koncept. A ještě jedno, do stylizované zeměkoule je zakomponován NFC čip, pomocí kterého si může majitel zaregistrovat své hodinky daného čísla výroby u výrobce. Při druhotném prodeji je pak snadné vše ověřit. Ale proč by je kdo prodával?

Foto: Sevenfriday

Sevenfriday

SF-M2/05

Strojek: mechanický s automatickým nátahem

Pouzdro: 47,6 x 47 mm, ocel

Kalibr: Miyota 8215, průměr 25,6 mm, výška 5,67 mm

Frekvence: 21 600 polokmitů/h

Rezerva chodu: 40 h

Kamenů: 21

Voděodolnost: 30 m

Cena: 1460 CHF

timeforum_logo_new_dark

Nejčtenější

Žhavá témata

Related Articles

Vortichron Double Roller Automatic Watch
Novinky

Vortichron: Čas na válečcích

Vedle přehršle stále stejných časomír se čas od času objeví i něco...

Edouard Koehn World Heritage II Universal Time & Alarm
Novinky

Edouard Koehn: GMT plus alarm

 Asi se všichni shodneme na tom, že model World Heritage II Universal...

RGM 500-GMT a WT
NovinkyZaujalo nás

RGM: GMT + WT

Příliš mnoho zkratek, jak v názvu značky, tak i modelů hned vysvětlíme. Jméno...

Značka Behrens a její modely
NovinkyZaujalo nás

Behrens: Zvykejme si na Číňany

Dvanáct let existující značka už nejen našla cestu na evropský trh, účastnila...