- Blog-magazín o hodinkách -

Home Různé Cestování Startuje Oldtimer Express Praha – Atény
CestováníNovinky

Startuje Oldtimer Express Praha – Atény

Startuje Oldtimer Express Praha-Atény
Startuje Oldtimer Express Praha-Atény

Diváci a fanoušci jsou srdečně zváni na slavnostní start. 4. května se milovníci historických vozů setkají u Národního technického muzea v Praze, odkud slavnostně odstartuje vytrvalostní jízda veteránů mířící do Atén.

Startovat se bude ráno mezi 7. a 10. hodinou, přičemž slavnostní start prvního vozu je naplánován na 7:30 h. Časný start absolvují posádky z důvodu délky první etapy, která měří skoro 600 km a končí u rakouského jezera Wörthersee. Vedle přehlídky krásných strojů se můžete těšit také na setkání s hvězdami motorsportu, jako je Emanuele Pirro, Katarína Kývalová a Gregorio Lavilla a jako překvapení je také připravená vzácná osobnost, která přijde pozdravit posádky i diváky.

Josef Zajíček je duchovním otcem Oldtimer Express a zakladatelem značky hodinek Robot, které se inspirují světem automobilů a designu.

Oldtimer Express je vytrvalostní jízda českých veteránů, která během pěti dnů překoná skoro 2500 km a doputuje až do Atén. V sobotu ráno budou na startu více než čtyři desítky historických vozů. Na pestré startovní listině najdete například vzácný kabriolet BMW 327 z roku 1941, se kterým jede Josef Zajíček. Vedle početného zastoupení vozů BMW bude na startu například i Aston Martin 15/98 z roku 1937, nebo o rok mladší Praga Piccolo. Své zastoupení má na startovním poli samozřejmě také mnoho dalších krásných vozů.

Jejich šoféři budou mít na zápěstí speciálně upravené hodinky Aplos pro milovníky veteránů a účastníky Oldtimer Express. Hodinky jsou určeny pro všechny účastníky závodu v kategorii Clasic Unique (pro všechny automobily vyrobené do roku 1973), kteří úspěšně dojedou do cílové destinace. Číselník se pyšní sekundovou ručkou zdobenou symbolem veterána a dýnko skrývá gravírování, což z časomíry činí také cennou vzpomínku na závodní dobrodružství.

I vy si můžete přizpůsobit hodinky Aplos podle svého vkusu – co třeba symbol vašeho oblíbeného miláčka z garáže na sekundové ručce? Pak je na místě navštívit showroomu v centru Prahy, Maiselova ulice 24/2.

Více na: showroom@bohematic.cz

Foto: Robot

timeforum_logo_new_dark

Nejčtenější

Žhavá témata

Related Articles

Vortichron Double Roller Automatic Watch
Novinky

Vortichron: Čas na válečcích

Vedle přehršle stále stejných časomír se čas od času objeví i něco...

Edouard Koehn World Heritage II Universal Time & Alarm
Novinky

Edouard Koehn: GMT plus alarm

 Asi se všichni shodneme na tom, že model World Heritage II Universal...

RGM 500-GMT a WT
NovinkyZaujalo nás

RGM: GMT + WT

Příliš mnoho zkratek, jak v názvu značky, tak i modelů hned vysvětlíme. Jméno...

Značka Behrens a její modely
NovinkyZaujalo nás

Behrens: Zvykejme si na Číňany

Dvanáct let existující značka už nejen našla cestu na evropský trh, účastnila...