- Blog-magazín o hodinkách -

Home Novinky Večer s Robotem
Novinky

Večer s Robotem

Tereza Maxová s hodinkami Ida na zápěstí
Tereza Maxová s hodinkami Ida na zápěstí

Usměvavý Emerson Fittipaldi s čepicí na hlavě si večer, který uspořádala společnost Bohematic pro svoje hodinky Robot na Žofíně v Praze, evidentně užíval. Přitom 77letý dvojnásobný mistr světa F1 prý spal všeho tři hodiny a zase ho čeká další cesta. V Praze byl, aby prezentoval hodinky české nezávislé hodinářské společnosti Robot nazvané Minor Emerson Fittipaldi Limited Edition s jeho podpisem na číselníku.

Bylo zjevné, že se mu skutečně zamlouvají a oceňoval na časomíře detaily jako: černo-zlatou barevnou kombinaci jako měl monopost Lotus JPS s nímž v roce 1972 získal svůj první mistrovský titul. Zmíněné platí jak pro pouzdro, tak okruží sčítačů chronografu s automatickým nátahem, či na sklíčku dýnka uvedený rok 1972 nebo zobrazený vůz F1. Pilot řekl, že v dílnách značky Robot v Novém Městě nad Metují byl hned několikrát, jinými slovy, jeho podíl na konečné podobě limitované edice rozhodně nebyl formální.

Limitovaná produkce firmy, stejně jako od samého začátku (společnost vznikla v říjnu 2018) prosazovaná zakladatelem Josefem Zajíčkem myšlenka maximální individualizace, přinášejí výsledky.

Ve vitrínách prostoru, v němž se se večer konal, bylo několik příkladů tohoto přístupu jak u modelu Robot Minor, tak dalších (celkem má značka 5 kolekcí). Co kromě jiného hodináři nabízejí? Úpravy číselníku, včetně umístění vlastního textu či loga na něj, volbu tvaru protizávaží sekundové ručky, možnost vytvořit iniciály na korunce a podobně. Právě to ocenil jeden z výjimečných zákazníků, František Kinský, který ve svém video pozdravu vyjádřil velkou spokojenost s takto upravenými svými hodinkami Grafic Sutnar. A těší se na tuto možnost i ambasadorka značky, top modelka Tereza Maxová, která uvedla novinku, první dámský model Ida.

A na rozloučenou dárek, k sežrání

Foto: Autor

timeforum_logo_new_dark

Nejčtenější

Žhavá témata

Related Articles

Vortichron Double Roller Automatic Watch
Novinky

Vortichron: Čas na válečcích

Vedle přehršle stále stejných časomír se čas od času objeví i něco...

Edouard Koehn World Heritage II Universal Time & Alarm
Novinky

Edouard Koehn: GMT plus alarm

 Asi se všichni shodneme na tom, že model World Heritage II Universal...

RGM 500-GMT a WT
NovinkyZaujalo nás

RGM: GMT + WT

Příliš mnoho zkratek, jak v názvu značky, tak i modelů hned vysvětlíme. Jméno...

Značka Behrens a její modely
NovinkyZaujalo nás

Behrens: Zvykejme si na Číňany

Dvanáct let existující značka už nejen našla cestu na evropský trh, účastnila...