- Blog-magazín o hodinkách -

Home Novinky Jacob & Co.: Dětská vzpomínka ožívá
Novinky

Jacob & Co.: Dětská vzpomínka ožívá

Bez mučení se přiznám, že Jacob Arabo není právě jednoduchá osobnost, se spletitou minulostí, jednoznačnou snahou zalíbit se americké klientele. Zároveň člověk, který drze jako klenotník vstoupil do světa časomír s často „květnatými“ modely, které nemusí každého zaujmout. Přitom ale díky vhodně zvolené spolupráce s vynikajícími švýcarskými hodináři nabízí i technicky zcela unikátní kusy.

No, a teď všechno, co jste nahoře četli, zapomeňte, protože Jacob & Co. The World Is Yours Dual Time Zone nabízí něco docela jiného. Je to kus bezmála jak od století staré slovutné švýcarské značky. Sami doplňte svoji volbu dané manufaktury.

Tento kus není ničím jiným, než vzpomínkou na dětství a hodinky, které Jacob Arabo dostal od svého otce ve 13 letech. Místo: Taškent, Uzbekistán, tehdejší republika SSSR, odkud rodina Aravo (tak se prý původně psali), pochází. Dárek to byl na tehdejší dobu a místo mimořádný. Časomíra s duálním časem od švýcarského producenta Wakmann.

Pro vysvětlenou, jde o značku založenou Icko Wakmannem, která v roce 1943 přesídlila do USA a od roku 1946 znovu ožila po druhé světové válce (během ní dodávala americkému letectvu měřící přístroje), aby ji velmi rád pohltil Breitling. Pod značkou Wakmann, kvůli obejití cel, nabízel výrobce v USA pilotní chronografy, které vlastně pocházely od Breitlingu.

Pro americké znalce hodinek je to renomovaná značka. Jedním z jejích modelů byly i ony hodinky s duálním časem, které dostal malý Arabo.

No a nyní, jako návrat do dětství, tento kus znovu ožívá v moderní podobě. (Jak to celé vzniklo můžete shlédnout na videu). Dlužno dodat, The World Is Yours Dual Time Zone jsou sice výrazné, ale zato elegantní a přitažlivé hodinky.

Po 45 letech tak tři generace – Nison, Jacob a Benjamin Arabo pózují u modelu, kterým se kruh času uzavírá. Hezký příběh a hezké hodinky, první z nové kolekce The World Is Yours.

Jacob & Co.

The World Is Yours Dual Time Zone

Strojek: mechanický s automatickým nátahem

Pouzdro: průměr 43 mm, výška 14 mm, zlato

Kalibr: JCAA11, průměr 29,5 mm, výška 6,8 mm

Frekvence: 28 800 polokmitů/h

Rezerva chodu: 42 h

Kamenů: 33

Edice: 999 ks

Cena: 57 000 USD

timeforum_logo_new_dark

Nejčtenější

Žhavá témata

Related Articles

Vortichron Double Roller Automatic Watch
Novinky

Vortichron: Čas na válečcích

Vedle přehršle stále stejných časomír se čas od času objeví i něco...

Edouard Koehn World Heritage II Universal Time & Alarm
Novinky

Edouard Koehn: GMT plus alarm

 Asi se všichni shodneme na tom, že model World Heritage II Universal...

RGM 500-GMT a WT
NovinkyZaujalo nás

RGM: GMT + WT

Příliš mnoho zkratek, jak v názvu značky, tak i modelů hned vysvětlíme. Jméno...

Značka Behrens a její modely
NovinkyZaujalo nás

Behrens: Zvykejme si na Číňany

Dvanáct let existující značka už nejen našla cestu na evropský trh, účastnila...