- Blog-magazín o hodinkách -

Home Novinky Ming: Noční obloha
Novinky

Ming: Noční obloha

Měsíční fáze je zřejmě společně s tourbillonem nejvíce „fotogenickou“ komplikací. Toulající se měsíční disk třeba na zlatém pozadí je hezká podívaná. I když po pravdě kromě toho, že napoví, kdy bude nejsilnější příliv, nevím, co by mi tato komplikace mohla sdělit. A tak je otázkou: má být měsíční fáze maximálně přesná a odchýlit se tak nejdříve za 100 let, nebo má být přitažlivou podívanou? Značka Ming a její model 37.05 Series 2 v tom má jasno.

Tomuto hongkongskému ateliéru jde o estetiku. Samotná měsíční fáze na pozici 6 je nenápadná a zobrazená neobvyklým způsobem, jemným proužkem světla pod diskem. Fakt, že Ming staví na designu nikoliv technice, potvrzuje i použití jako základu strojku Sellita SW 288-1. Zní to bezmála tvrdě a neuctivě, a tak to hned poopravíme. Strojek je zásadně přepracován společností Manufacture Schwarz-Etienne. Můstky jsou skeletovány, mají matný nebo antracitový povlak a podobně. Tedy pěkný kousek.

Nicméně to základní – ruční nátah, rezerva chodu 40 hodin a fakt, že měsíční fáze se o jeden den odchýlí za 2,7 roku, zůstává z technického hlediska nezměněno. Vezměme jen fakt, že každého jeden a půl dne musíte hodinky ručně natáhnout, aby se měsíční fáze nespletla.

Ale dost o tom, vždyť už jsme řekli, že primární byla i u tohoto druhého v pořadí modelu 37.05 estetika, vzhled. Jde o ocelové hodinky s průměrem 38 mm a výškou 11,9 mm. Výrobci šlo o každý milimetr a 1,2 mm například ušetřil právě tím, že zvolil strojek s ručním nátahem. Jde o styl, který si značka ověřila už u modelu 27.01 Ultra Thin. Opět další doklad toho, že pro Ming je estetika vskutku prvotní. Dodejme, že to také zákazníci oceňují. Konec konců my také.

Ming posunul u Series 2 design rozhodně dál, a to velmi efektně. Zajímavou měsíční fázi totiž doplnil ještě o dvě desítky hvězd, otvorů tvaru pěticípých hvězdiček, pod které se podsouvá luminiscenční plocha, takže celý číselník se promění v zářící nebe. Zvláště v noci jsou hodinky vskutku rozzářenou noční oblohou. A o to výrobci šlo především. Zároveň právě proto byl takový zájem o hodinky a všech nabízených 500 kusů bylo v mimořádně krátké době vyprodáno, byť cena činí 4 950 CHF a objednané kusy budou dodány postupně až v posledním kvartálu letošního roku. Takže pokud jste včas nezareagovali, už se vám noční obloha od Minga na zápěstí zřejmě neobjeví.

Foto: Ming

Ming   

37.05 Series 2

Strojek: mechanický s ručním nátahem

Pouzdro: průměr 38 mm, výška 11,9 mm, ocel

Kalibr: SW 288-1, průměr 25,6 mm, výška 4,6 mm

Frekvence: 28 800 polokmitů/h

Rezerva chodu: 40 h

Kamenů: 26

Voděodolnost: 50 m

Edice: 500 ks

Cena: 4 950 CHF  

timeforum_logo_new_dark

Nejčtenější

Žhavá témata

Related Articles

Vortichron Double Roller Automatic Watch
Novinky

Vortichron: Čas na válečcích

Vedle přehršle stále stejných časomír se čas od času objeví i něco...

Edouard Koehn World Heritage II Universal Time & Alarm
Novinky

Edouard Koehn: GMT plus alarm

 Asi se všichni shodneme na tom, že model World Heritage II Universal...

RGM 500-GMT a WT
NovinkyZaujalo nás

RGM: GMT + WT

Příliš mnoho zkratek, jak v názvu značky, tak i modelů hned vysvětlíme. Jméno...

Značka Behrens a její modely
NovinkyZaujalo nás

Behrens: Zvykejme si na Číňany

Dvanáct let existující značka už nejen našla cestu na evropský trh, účastnila...