- Blog-magazín o hodinkách -

Home Novinky Maurice Lacroix: Letní čas
Novinky

Maurice Lacroix: Letní čas

Nikoliv – nenabádáme vás opožděně přenastavit ručky na letní čas. Nabízíme letní styl celkem ve třech barevných odstínech, a to pro dívky a slečny, dámy i pány. Tedy ve třech rozměrech. Hovoříme o kolekci Maurice Lacroix Aikon Automatic Limited Summer Edition.

Od roku 2016 je řada Aikon tou nejžádanější u švýcarské značky Maurice Lacroix. O tři roky později byla doplněna o verzi s mechanických strojkem se samonátahem a nyní doplněna o limitovanou letní edici.

Vzhledem k Barbie šílenství, které se rozpoutalo, jistě mezi slečnami bude tou nejžádanější verze Ballerina Pink. Má průměr ocelového pouzdra 35 mm a výšku 10 mm. Společně s barbievskou barvou přitahuje pozornost také celkem 8 diamantů o průměru 1,40 mm a hmotnosti 0,1 ct, které jsou umístěny na číselníku verze 35 mm s dvojicí barev: Ballerina Pink a Tanager Turquoise. Zároveň jsou i tyto nejmenší verze osazeny mechanickým strojkem s automatickým nátahem ML 115 (Sellita SW200-1) a mají voděodolnost 200 m. Nabízeny jsou – kovový tah nebo pryžový FKM.

Za touto zkratkou hledejte tah z materiálu fluoroelastomer. Tedy z umělé pryže s velkou hustotou, ale měkkou na dotek, vyrobenou tak, aby vydržela drsné podmínky, jako je vysoká teplota, potřísnění chemikáliemi. Samozřejmě, že barvě číselníku odpovídá i samotný tah. Dodejme, že každá verze bude vyrobena v počtu 888 kusů.

Dvojici stejných barev dostaly také verze s průměrem pouzdra 39 mm. To je jen o 1 mm vyšší než ta nejmenší varianta. Opět platí, že hodinky jsou vybaveny automatickým strojkem a pouzdro je voděodolné do 200 m. Hovoříme tedy o vskutku sportovních časomírách, které jsou připraveny vklouznout i do vody. Číselníky mají vzor Clous de Paris a na pozici 3 je umístěna datumovka.

Nabídku uzavírají dvě barevné verze: Tanager Turquoise a jen pro „velký“ Aikon je určena oranžová varianta Orange Soda navozující atmosféru pravého poledne. Řeč je o dvou verzích limitované edice 888 kusů s průměrem 42 mm (výška ocelového pouzdra činí opět 11 mm).

Jedno je zjevné, ať zvolíte kteroukoliv z možností, nadělí vám Maurice Lacroix letní čas.

Foto: Maurice Lacroix

Maurice Lacroix

Aikon Automatic Limited Summer Edition

Strojek: mechanický s automatickým nátahem

Pouzdro: průměr 35/39/42 mm, výška 10/11 mm, ocel

Kalibr: ML 115, průměr 26,2 mm, výška 4,6 mm

Frekvence: 28 800 polokmitů/h

Rezerva chodu: 38 h

Kamenů: 26

Edice: každá verze 888 ks

timeforum_logo_new_dark

Nejčtenější

Žhavá témata

Related Articles

Vortichron Double Roller Automatic Watch
Novinky

Vortichron: Čas na válečcích

Vedle přehršle stále stejných časomír se čas od času objeví i něco...

Edouard Koehn World Heritage II Universal Time & Alarm
Novinky

Edouard Koehn: GMT plus alarm

 Asi se všichni shodneme na tom, že model World Heritage II Universal...

RGM 500-GMT a WT
NovinkyZaujalo nás

RGM: GMT + WT

Příliš mnoho zkratek, jak v názvu značky, tak i modelů hned vysvětlíme. Jméno...

Značka Behrens a její modely
NovinkyZaujalo nás

Behrens: Zvykejme si na Číňany

Dvanáct let existující značka už nejen našla cestu na evropský trh, účastnila...