- Blog-magazín o hodinkách -

Home Novinky Zaujalo nás Massena LAB: Laboratoř vintage stylu
Zaujalo nás

Massena LAB: Laboratoř vintage stylu

Laboratoř vintage stylu

Moc se nám zamlouvá myšlenka, kterou razí William Massena a jeho studio Massena LAB: Využíváme prvky stylu z minulosti pro lepší budoucí hodinářství. Jinými slovy, proč nesáhnout po tom krásném z minulosti, aby se uchovala pro dnešní a zítřejší hodinky. Ale víc než vzletná slova, napoví fotografie novinky Massena LAB x Revolution Uni-Racer 1949.

Podle nás jde o velice vkusnou poklonu chronografu z roku 1949 od Patek Philippe, který je finančně nedostižným kusem jen pro hrstku sběratelů. Na tváři Uni-Racer 1949 podle tvůrců není co měnit, jen použít moderní materiály, strojek, velikost pouzdra a podobně.

Novinka zvýraznila vnitřní okruží číselníku se zlatými římskými číslovkami, které je pokryto SuperLumi-Nova nátěrem, vyvinutým speciálně pro daný model. Najdete ho i na výrazných centrálních ručkách – hodinové a minutové. Záměrně jsou tak odlišeny od ostatních, které mají bílý povlak, jako mají indexy a tachymetrická stupnice. Zachování vintage stylu si stejně tak vyžádalo použití nikoliv safírového sklíčka, ale akrylového s vrstvou proti poškrábání, speciálně dodáno švýcarskou firmou Kyburz et Cie.

Plné dýnko nese symbol hodinářského časopisu Revolution a studia Massena LAB. Vše doplňuje vyrytý nápis: One of 120. Ona číslovka jasně napovídá, že jde o limitovanou edici.

Jestliže dosud jsme hovořili o pokloně minulosti, pak přítomnost zastupuje to, co je pod dýnkem. Strojek Sellita SW510 M Elaboré. Pětková řada kalibru je jasná – jde o chronograf. Písmeno M, pak označuje slovo manual. Opět, studio Williama Massena se chtělo přiblížit původnímu stylu i v technickém směru a zcela přirozeně zvolilo strojek s ručním nátahem. Což má pro budoucího majitele i svoji výhodu, na plný nátah totiž strojek nabízí při frekvenci 28 800 polokmitů/h celkem 58 hodin rezervy chodu.

A znovu se vrátíme k myšlenkám zakladatele studia. Ten říká, že ho nazval laboratoří, aby byla zjevná jejich ochota experimentovat s cílem spoluvytvářet komunitu informovaných nadšenců pro neotřelé hodinky od nezávislých značek. 

Foto: Massena LAB

Massena LAB

Massena LAB x Revolution Uni-Racer 1949

Strojek: mechanický s ručním nátahem

Pouzdro: průměr 39 mm, výška 13 mm, ocel

Kalibr: SW510 M Elaboré, průměr 30 mm

Frekvence: 28 800 polokmitů/h

Rezerva chodu: 58 h

Kamenů: 23

Voděodolnost: 50 m

Edice: 120 ks

Cena: 3 750 USD

timeforum_logo_new_dark

Nejčtenější

Žhavá témata

Related Articles

RGM 500-GMT a WT
NovinkyZaujalo nás

RGM: GMT + WT

Příliš mnoho zkratek, jak v názvu značky, tak i modelů hned vysvětlíme. Jméno...

Značka Behrens a její modely
NovinkyZaujalo nás

Behrens: Zvykejme si na Číňany

Dvanáct let existující značka už nejen našla cestu na evropský trh, účastnila...

Dílo vzniklé ze spolupráce s Konstantinem Chaykinem
VideoZaujalo nás

Behrens: Společný projekt s Konstantinem Chaykinem

Základ modelu čínské značky Behrens tvořil už ikonický Joker od Konstantina Chaykina,...

Amida Digitrend
NovinkyZaujalo nás

Amida: Příběh vášně

Skutečný začátek dnešní značky Amida se odehrál 24. dubna 1976 v hale číslo...