- Blog-magazín o hodinkách -

Home Novinky Perrelet: Zahrajte si poker
Novinky

Perrelet: Zahrajte si poker

Kouzlo řady Perrelet Turbine zrozené v roce 2009 je v tom, že nabízí nekonečně možností, jaké téma zvolit pro číselník pod 12 lopatkami „turbíny“ u černěného hliníku. Co už designéři všechno nevymysleli za témata: sex, šerifskou hvězdu, draka, pilotní a potápěčskou symboliku a další. V této hře s náměty se teď rozhodli vyložit karty na stůl ve verzi Turbine Poker.

V tomto modelu omezeném jen na 50 kusů se pod lopatkami turbíny ocitly karty: esa, králové, dámy, kluci … Stačí jen pohnout rukou a na číselníku se rozehraje další partie pokeru. Je to vtipné a pro karetní hráče jistě velmi přitažlivé. Dodejme jen, aby to někoho nemátlo a Turbine nespojoval s modely Double Rotor: lopatky jsou estetickým prvkem. Hnací péro nenatahují.

U Turbine Poker ale zdaleka nejde jen o vzhled, i když pouzdro z oceli s černým PVD o průměru 44 mm je druhé, výraznější generace z roku 2019. Jak dokládá symbol organizace COSC, je přesnost strojku odladěna tak, že jde o chronometr.

Stejně podstatné a podle nás rozhodně ještě významnější pro zákazníka je fakt, že tento model prošel testy Chronofiable, zřejmě v Laboratoire Dubois. Oč jde? Tohle testování hodinek se soustřeďuje na funkčnost, spolehlivost časomíry. Vždyť jde o test dlouhý 21 dnů nahrazující svojí intenzitou půlroční nošení hodinek na zápěstí, kdy dostane pouzdro nějakou tu ránu (až 20 000 otřesů), je v různých teplotách (0 až +50 st. Celsia), vlhkém i suchém prostředí, kontroluje se skutečná rezerva chodu, udávaná voděodolnost a tak dále. Jinými slovy, u takového modelu, který tím vším projde, si zákazník může být jist, že má v ruce eso.

Turbine Poker používá vlastní kalibr (přesněji strojek od Soprodu) P-331-MH s frekvencí 28 800 polokmitů/h a rezervou chodu 42 hodin.

Dá se tedy bez obav říct, že Perrelet vynesl vysokou kartu.

Foto: Perrelet

Perrelet

Turbine Poker

Strojek: mechanický s automatickým nátahem

Pouzdro: průměr 44 mm, výška 13,82 mm, ocel/PVD

Kalibr: P-331-MH, průměr 26,2 mm

Frekvence: 28 800 polokmitů/h

Rezerva chodu: 42 h

Kamenů: 25

Voděodolnost: 50 m

Edice: 50 ks         

timeforum_logo_new_dark

Nejčtenější

Žhavá témata

Related Articles

Vortichron Double Roller Automatic Watch
Novinky

Vortichron: Čas na válečcích

Vedle přehršle stále stejných časomír se čas od času objeví i něco...

Edouard Koehn World Heritage II Universal Time & Alarm
Novinky

Edouard Koehn: GMT plus alarm

 Asi se všichni shodneme na tom, že model World Heritage II Universal...

RGM 500-GMT a WT
NovinkyZaujalo nás

RGM: GMT + WT

Příliš mnoho zkratek, jak v názvu značky, tak i modelů hned vysvětlíme. Jméno...

Značka Behrens a její modely
NovinkyZaujalo nás

Behrens: Zvykejme si na Číňany

Dvanáct let existující značka už nejen našla cestu na evropský trh, účastnila...