- Blog-magazín o hodinkách -

Home Novinky ZTage: Savanna, Amazonia…
Novinky

ZTage: Savanna, Amazonia…

ZTage Hybrid-Original World

Možná bude matoucí, když řekneme, že na číselníku této novinky je napsáno Swiss Made, ale přitom značka ZTage má své kořeny a sídlo v Hongkongu. Ono je to ale prosté – zakladatelé a tvůrci, stejně jako design vzniká v Asii, ovšem strojky, pouzdra a mnohé další ve Švýcarsku. Ostatně i vedoucí hodinář absolvoval řadu let práce pro tamní významné firmy. Tudíž oboje – místo zrodu designu i vzniku techniky jsou zcela na místě. Potvrzuje to ZTage Hybrid-Original World ve čtyřech nových verzích.

Právě ona čtyři provedení: Noir, Savanna, Aurora a Amazonia už známé řady se zobrazením GMT dodávají hodinkám zajímavý vzhled. Zvolené verzi odpovídá jak odstín číselníku, tak lunety, pryžového hybridního tahu (použit FK, tedy fluorovodíkový kaučuk) i okruží z téhož materiálu na masivní korunce. Volba je pak na zákazníkovi, přičemž každá edice je nabízena v počtu 300 limitovaných kusů. My bychom volili Savannu pro její jemný odstín písku, který je v ostrém kontrastu s pouzdrem z oceli s PVD černých povlakem. Pouzdro má průměr 43 mm (voděodolnost 300 m), skládá se z celkem 9 dílů a je ručně leštěno, což představuje 30 nezbytných kroků. Celkem 24 měst určujících GMT je pak překryto safírovou lunetou. Jak pod ní, tak i na číselníku nebo v pryžovém kroužku a středu korunky je použita Super-LumiNova. S ní se vskutku nešetřilo, takže i za špatných světelných podmínek odečtete z prolamovaného číselníku nejen čas ve svém domově, ale díky jehlové ručce i když s poměrně tenkou ploškou luminiscence i čas v konkrétní 24hodinové zóně naší Země.

Škoda, že plné ocelové dýnko s růžicí světových stran nenechá nahlédnout do pouzdra na použitý strojek. Tím je Caliber 1100, což je podle všeho Soprod C125, tedy základní kalibr M100 s modulem GMT. I přes tuto komplikaci má na výšku 4,1 mm.

Snad ještě podstatnější je, jak ho hodináři ZTage dokáží odladit. Z výroby garantují přesnost chodu + /- 6 s za 24 hodin, přičemž každý kus je kontrolován v pěti pozicích, a to po dobu 240 hodin, tedy velmi solidních 20 dnů. Včetně simulace používání hodinek a podobně.

Právě ona pečlivost zpracování, odladění strojku a design i použité kvalitní materiály dovolují na pozici 6 číselníku umístit nápis Swiss made. Žel za švýcarskou preciznost si nechá značka také „švýcarsky“ zaplatit.

Foto: ZTage

ZTage

Hybrid-Original World

Strojek: mechanický s automatickým nátahem

Pouzdro: průměr 44 mm, výška 13,5 mm, ocel/PVD

Kalibr: Cal.1100, průměr 25,6 mm, výška 4,1 mm

Frekvence: 28 800 polokmitů/h

Rezerva chodu: 42 h

Kamenů: 25

Voděodolnost: 300 m

Edice: 4 x 300 ks

Cena: 3260 CHF

timeforum_logo_new_dark

Nejčtenější

Žhavá témata

Related Articles

Robot Albatros
NovinkyVýstavy

Robot na Designbloku „přiletěl“ s Albatrosem

Originalita a spojení hodinářského umění s uměleckým kumštem a jeho osobnostmi je vlastní...

Done Watches Mechanica B03 LE
NovinkyZaujalo nás

Done Watches: Sny nepočkají

O některých lidech se dá říct, že mají životopis jako z románu. V případě...

U-Boat Chimera Geometries
Novinky

U-boat: Chiméra dštila oheň

Hledání a nalezení dostatečně provokujícího názvu je stejně důležité jako design a...

Trilobe Les Matinaux L'Heure Exquise
Novinky

Trilobe: Hvězdnou cestou

Trilobe: Hvězdnou cestou Je tomu 6 let, co se na scéně objevila...