- Blog-magazín o hodinkách -

Home Novinky Zaujalo nás Kingsley: Granát a letoun
Zaujalo nás

Kingsley: Granát a letoun

Kingsley No 1945 Type 1 Flying Ace
Kingsley No 1945 Type 1 Flying Ace

O jeho hodinkách se vlastně jako první dozvěděli kupující z nedaleké prodejny doutníků, kam Ramon Kingsley chodil nakupovat, a kde je prodavač viděl na jeho zápěstí. Pak už se stalo veřejnou známostí, že v bývalé slévárně Browne & Sharpe Co. ve městě Providence v americkém státě Rhode Island někdo vyrábí neobvyklé hodinky. Kingsley No 1945 a jeho Type 1 až 4 jsou teď už velmi populární. Proč?

Jak to bývá, v jedno se spojila odbornost – Ramon Kingsley je absolventem designérské školy, a fandovství pro vojenské atributy 2. světové války. Designér sbírá původní přístroje z palubních desek letounů, stejně jako vaky na bomby s koženými řemeny, oblečení, ale i hodinky. Svoji kariéru začal jako designér psacích potřeb, šperků a doplňků například pro americkou značku AT Cross Company, ale i předmětů licenční značky Scuderia Ferrari. Zároveň dál sám pro sebe nejdříve jen navrhoval a posléze začal v bývalé slévárně i vyrábět první hodinky. Tak vznikla především řada Type 1. Její design je kombinací dvojice inspirací – palubním výškoměrem z letounu a detailu granátu MK2 ze 40. let minulého století. Vznikl tak rozhodně originální a výrazný kus, který v provedení Flying Ace se žlutým okružím číselníku přidal ještě původní mechanické strojky z amerických hodinek z období 2. světové války. Přestože se jednalo o limitovanou edici 50 ks, nebylo zaručeno, jaký strojek to bude. Obvykle s ručním nátahem a rezervou chodu 30 až 36 h. Samozřejmě je strojek restaurován a některé díly vyměněny, povrchově upraveny a podobně.

Podstatnější je ale u této značky výrazný design pouzdra z oceli o průměru 45 mm a výšce 18 mm. Následovaly Type 2 a Type 3 s konvenčnějším designem, které už byly nabízeny i v provedením s PVD povlakem, nebo v kombinaci oceli a zlata a podobně.

K původnímu designu se pak vrátil Type 4 Grenade s povlakem RoseGold anebo v čisté oceli. Průměr pouzdra zůstal stejný, ale výška se zvedla na 21,5 mm se dvěma provedeními číselníků – California (kombinace římských a rabských číslovek) a Flying Ace s arabskými. U Type 4 je použit quartzový strojek. Co přitahuje především, je design.

Foto: Kingsley

Kingsley No 1945

Type 1

Strojek: mechanický s ručním nátahem

Pouzdro: průměr 45 mm, výška 18 mm, ocel

Kalibr: WW2

Rezerva chodu: 30-36 h

Kamenů: 21

Voděodolnost: 100 m

Edice: 50 ks

timeforum_logo_new_dark

Nejčtenější

Žhavá témata

Related Articles

RGM 500-GMT a WT
NovinkyZaujalo nás

RGM: GMT + WT

Příliš mnoho zkratek, jak v názvu značky, tak i modelů hned vysvětlíme. Jméno...

Značka Behrens a její modely
NovinkyZaujalo nás

Behrens: Zvykejme si na Číňany

Dvanáct let existující značka už nejen našla cestu na evropský trh, účastnila...

Dílo vzniklé ze spolupráce s Konstantinem Chaykinem
VideoZaujalo nás

Behrens: Společný projekt s Konstantinem Chaykinem

Základ modelu čínské značky Behrens tvořil už ikonický Joker od Konstantina Chaykina,...

Amida Digitrend
NovinkyZaujalo nás

Amida: Příběh vášně

Skutečný začátek dnešní značky Amida se odehrál 24. dubna 1976 v hale číslo...