- Blog-magazín o hodinkách -

Home Novinky Aventi: Duch ze safíru
Novinky

Aventi: Duch ze safíru

Je doslova magické dívat se na lebku ze safíru visící v prostoru nad strojkem, který je doplněn o tourbillon, a dozvědět se, že se jedná o nejsložitější safírový kus, jaký dosud hodinářství světu nabídlo. Přitom není řeč ani o proslulé značce, ani o cenovce za kus se šesticí nul. Model A13-01 Ghost od značky Aventi je prostě zjevení.

Největší úlek a údiv rozhodně vyvolá při pohledu na tento model lebka ze safíru o síle 2,3 milimetru. Ostatně ani znalci, tedy brusiči drahých kamenů, si nebyli jisti, zda se tak složitý tvar dá vybrousit z kusu safíru. Ukázalo se, že to jde, ovšem vyžaduje to 500 hodin práce, vždyť lebka má víc faset (160) než diamantový brus (58). S tím zcela korespondují ručky z téhož materiálu (o síle 0,3 mm) s luminiscenčními konturami (BGW9 Super-LumiNova) jako na lebce, takže safírové kusy ve tmě doslova září, a vám se zjeví duch. Jeho rudé oči tvoří vlevo kamenové uložení pérovníku a vpravo ozdobný rubín barvy holubí krve s certifikátem IGI. Aby kouzlo tohoto zjevení nekazily žádné odlesky od safírového sklíčka, je pokryto celkem 14 antireflexními povlaky.

Vše je zasazeno do pouzdra z titanu o rozměrech 49 x 44 mm, výška pouzdra je pak 14,8 mm.

V čelistech lebky je nejvýraznější díl kalibru GT-01S, tedy tourbillon s celkem 63 díly. Kde hledat původ kalibru, když značka Aventi zdůrazňuje, že nemá kanceláře, dílny, hodináře…? Hledejme za tím Oliviera Mory a jeho značku Skill, která nabídla roku 2019 hodinky s vlastním tourbillonem všeho za 7500 CHF. Přitom s mimořádnými charakteristikami: 105 h rezervy chodu, přesnost chodu +/- 4 s za 24 h, odolnost vůči rázům 5000 G a magnetickému poli až 2000 Gaussů.

Ostatně právě spolupráce se švýcarskými dodavateli je v pozadí jak uskutečnění celého projektu Ghost, tak za mimořádně přijatelnou cenou za Ghost. Jak to ale s duchy chodí, má to háček. Musíte přesvědčit značku, že jste „hoden“ takového kusu. Ale co – ani duchové nenavštěvují každého.

Foto: Aventi

Aventi

A13-01 Ghost

Strojek: mechanický s ručním nátahem

Pouzdro: 49 x 44, výška 14,8 mm, titan

Kalibr: GT-01S

Frekvence: 21 600 polokmitů/h

Rezerva chodu: 100 h

Voděodolnost: 30 m

Cena: 11 500 CHF     

timeforum_logo_new_dark

Nejčtenější

Žhavá témata

Related Articles

Vortichron Double Roller Automatic Watch
Novinky

Vortichron: Čas na válečcích

Vedle přehršle stále stejných časomír se čas od času objeví i něco...

Edouard Koehn World Heritage II Universal Time & Alarm
Novinky

Edouard Koehn: GMT plus alarm

 Asi se všichni shodneme na tom, že model World Heritage II Universal...

RGM 500-GMT a WT
NovinkyZaujalo nás

RGM: GMT + WT

Příliš mnoho zkratek, jak v názvu značky, tak i modelů hned vysvětlíme. Jméno...

Značka Behrens a její modely
NovinkyZaujalo nás

Behrens: Zvykejme si na Číňany

Dvanáct let existující značka už nejen našla cestu na evropský trh, účastnila...