- Blog-magazín o hodinkách -

Home Novinky Ball: Mistr cestovatel
Novinky

Ball: Mistr cestovatel

Cesta modelové řady Roadmaster od švýcarského značky amerického původu Ball obrazně začala na železniční dráze, jako hodinky vhodné pro všechny, kdo zajišťují její provoz. Ovšem od té doby doslova vylétla „do oblak“. Jak dokládá zatím poslední, dvanáctá verze modelu Roadmaster Pilot GMT.

Na svoji adresu si daná kolekce připsala i světové prvenství, protože v provedení Marine GMT šlo o první hodinky kombinující funkce: Day-Date s trojicí zobrazení GMT a posunem centrální ručky GMT vpřed a vzad pomocí tlačítek. Novinkou do tuctu je nyní verze Roadmaster Pilot GMT kombinující dvojici barev – hnědou a černou. Ty najdete na keramické oboustranně otočné 24hodinové lunetě, kde černá vyjadřuje noční hodiny a hnědá denní. Hnědý odstín nechybí ani na sekundové a centrální ručce GMT s výrazným hrotem. Právě ji může například pilot, nebo prostě dnešní cestovatel přestupující na svých cestách i několik časových pásem, snadno ovládat stiskem tlačítek na pozicích 8 a 10. Tím posledním skokově přesouváte ručku o hodinu vpřed, spodním pak vzad.

Navíc je tato funkce, jedná se o vlastní modul značky Ball na strojku RR1204-C (základ ETA 2893), spřažena s posunem data na pozici 3. Jakmile hnědý hrot ručky GMT přeskočí číslovku 12, automaticky se změní i datum. Ostatně korunkou lze datum měnit vpřed i vzad skokově.

Dané funkce jsou zároveň jakýmsi doplněním všeho toho, co Roadmaster Pilot GMT nabízí „v základu“ – pouzdro z titanu o průměru 40 mm a výšce 14 mm s voděodolností 300 m a odolností proti nárazům do 5000 Gs, stejně jako vysokou antimagnetickou ochranou do 4800 A/m. Jednoduše řečeno, už se není třeba bát tyto hodinky položit vedle mobilního telefonu s jeho silným magnetickým polem. Chod strojku s automatickým nátahem, který se chlubí přesností chronometru, to neovlivní.

Poznávacím znakem hodinek Ball pak je i v tomto případě použití celkem 27 tritiových trubiček pro nepřetržité osvícení číselníku a dobré čtení času doma i v jiné zemi, jiném časovém pásmu, ve dne nebo v noci. Je to zkrátka Roadmaster.

Foto: Ball

Ball

Roadmaster Pilot GMT

Strojek: mechanický s automatickým nátahem

Pouzdro: průměr 40, výška 14 mm, titan

Kalibr: RR1204-C, průměr 25,6 mm

Frekvence: 28 800 polokmitů/h

Rezerva chodu: 42 h

Kamenů: 21

Voděodolnost: 300 m

Edice: 1000 ks        

timeforum_logo_new_dark

Nejčtenější

Žhavá témata

Related Articles

Vortichron Double Roller Automatic Watch
Novinky

Vortichron: Čas na válečcích

Vedle přehršle stále stejných časomír se čas od času objeví i něco...

Edouard Koehn World Heritage II Universal Time & Alarm
Novinky

Edouard Koehn: GMT plus alarm

 Asi se všichni shodneme na tom, že model World Heritage II Universal...

RGM 500-GMT a WT
NovinkyZaujalo nás

RGM: GMT + WT

Příliš mnoho zkratek, jak v názvu značky, tak i modelů hned vysvětlíme. Jméno...

Značka Behrens a její modely
NovinkyZaujalo nás

Behrens: Zvykejme si na Číňany

Dvanáct let existující značka už nejen našla cestu na evropský trh, účastnila...