- Blog-magazín o hodinkách -

Home Novinky Na skok do jiného města
Novinky

Na skok do jiného města

Zavedený systém změny GMT nebo chcete-li UTC funguje následovně: nastavíte, ať už korunkou nebo samostatným tlačítkem, čas v jiné zóně a ručka druhého časového pásma ukáže na okruží číselníku nebo ve výřezu v číselníku město, pro které tento čas platí. Jenže Breguet v řadě Marine a modelu Hora Mundi to dělá přesně naopak. Jak přesně?

V řadě Classique představila značka poprvé Hora Mundi v roce 2011 a jestliže už první tento model měl poměrně velký průměr pouzdra, pak ten současný je ještě o 0,88 mm větší (43,88 mm), ale především masivnější. Na výšku kus „přibral“ 5,3 mm (18,8 mm). To zjevně i proto, že se přestěhoval do kolekce Marine a dostal voděodolnost 100 m (původní se s voděodolností 30 m měl vodě spíše vyhnout). Hlavně ale, dnes je to mimořádně výrazný a moderní kus se symbolickou mapou světa, linkami zemské šířky a délky, indexy, soudobým schématickým zobrazením měsíční fáze. Nemluvě o pouzdru v bílém nebo růžovém zlatě s plastickým žebrováním na jeho boku.

Snad stejně podstatné je to, co se nezměnilo. A to je funkce mechanismu Calibre 77F1 s křemíkovým krokem pracujícím na frekvenci 28 800 polokmitů/h a rezervou chodu 55 h. Rozhodující je modul druhého časového pásma. Nastavíte domácí čas a mechanismus za pomoci pák, diferenciálu a dvojice srdcovek sám nastaví čas v druhém časovém pásmu. Nebo-li, určíte město a mechanismus nastaví ručky do správné polohy. Tlačítkem na pozici 8 pak vybíráte město v okénku na pozici 6 a spolu s časem přenastavení ruček se také zobrazí správné datum v daném městě, tedy v jiném časovém pásmu. Vysoká funkčnost mechanismu a vskutku moderní a výrazný vzhled modelu činí z tohoto kusu velmi přitažlivý kus. Pravda, také za něj náležitě zaplatíte – 71 000 CHF.   

timeforum_logo_new_dark

Nejčtenější

Žhavá témata

Related Articles

Vortichron Double Roller Automatic Watch
Novinky

Vortichron: Čas na válečcích

Vedle přehršle stále stejných časomír se čas od času objeví i něco...

Edouard Koehn World Heritage II Universal Time & Alarm
Novinky

Edouard Koehn: GMT plus alarm

 Asi se všichni shodneme na tom, že model World Heritage II Universal...

RGM 500-GMT a WT
NovinkyZaujalo nás

RGM: GMT + WT

Příliš mnoho zkratek, jak v názvu značky, tak i modelů hned vysvětlíme. Jméno...

Značka Behrens a její modely
NovinkyZaujalo nás

Behrens: Zvykejme si na Číňany

Dvanáct let existující značka už nejen našla cestu na evropský trh, účastnila...