- Blog-magazín o hodinkách -

Home Novinky E.C.Andersson Watch: Nymfa ze Švédska
Novinky

E.C.Andersson Watch: Nymfa ze Švédska

Kalypsó je mýtická vodní nymfa, kterou možná trochu překvapivě můžete zahlédnout i na Vltavě. Pravda nejde o Najádu prahnoucí po zkáze mužů, ale o loď. S trochou nadsázky můžeme říct, že i časomíra Calypso II ze Švédska, od firmy E.C.Andersson Watch, rovněž prahne po mužích – zákaznících.

Sportovní kus je dílem mladé dvojice fandů hodinek: jde o hodináře Erika C. Anderssona a designéra, fotografa Wictora Kanervu z Göteborgu. Čistý skandinávský design, stejně jako v drsných severských podmínkách nezbytná odolnost, vedly oba tvůrce k mnoha krokům. Například spoléhání se na dodavatele ze Švédska, nebo hledání inspirace v Severním moři. Jeho barvách, vlnkách přenesených v gilošované podobě na číselníky, nebo v plynulých tvarech můstků šroubovací korunky. Přímočarost je asi nejvíce čitelná v tvarosloví kovového tahu. S ním je model dražší o 135 €, nicméně i tak je cena stále pod 1000 euro, což je velmi dobré.

Jelikož má pouzdro z oceli o průměru 39 mm plné dýnko, s gravírovaným symbolem lodi se švédskou vlajkou na stožáru, musíme hledat původ strojku jinde. Na číselníku, kde téměř naproti datumovému oknu na pozici 3 najdete decentní ručku ukazatele rezervy chodu (celkem 45 h). To napovídá, že jde o strojek Miyota řady 9000, odtud označení M9000. Což pravda trochu zavádí, protože název m9000 používá pro svoje strojky Zenith. Takže … Jde o Mioytu 9130 s frekvencí 28 800 polokmitů/h a rezervou chodu nad 40 h.

E.C.Andersson Watch ujišťuje, že díky individuálnímu odladění každého strojku, dosahují hodinky vyšší přesnosti, než jsou udávané údaje japonské Miyoty. Co rozhodně můžeme potvrdit je, že použitím tohoto strojku dosahuje „švédská nymfa“ atraktivní ceny. Takže si myslíme, že Calypso z Göteborgu bude věrná svému poslání a zláká nejednoho muže.

E.C.Andersson Watch

Calypso II

Strojek: mechanický s automatickým nátahem

Pouzdro: průměr 39 mm, výška 12 mm, ocel

Kalibr: Miyota 9130, průměr 26 mm, výška 5,52 mm

Frekvence: 28 800 polokmitů/h

Rezerva chodu: 45 h

Kamenů: 26

Voděodolnost: 120 m

Limitovaná edice

Cena: 860/995 €

Foto: E.C.Andersson Watch 

timeforum_logo_new_dark

Nejčtenější

Žhavá témata

Related Articles

Jacques-Bianchi-JB200.004
NovinkyZaujalo nás

Jacques Bianchi: Stále legendou

Legendou se na jihu Francie, ve své dílně v Marseilles, stal hodinář Jacques...

Genus GNS1.2
NovinkyZaujalo nás

Genus: Had času

Jen málo kdo si vzpomene ze středoškolských let, že v biologii se koncový...

Robot Aerodnamic
NovinkySpolečnostZaujalo nás

Robot: Dáva o sobě vědět

Rozloučením s létem bychom mohli nazvat setkání fandů historických vozidel a hodinek v prodejně...

AVI-8 Hawker Harrier HUD Automatic
Novinky

AVI-8: Pilotní head-up displej

Vůbec první předchůdce současných head-up displejů byla technologie, která už v roce 1942...