- Blog-magazín o hodinkách -

Home Novinky Zaujalo nás Kross Studio: Superhrdinka má 82 let
Zaujalo nás

Kross Studio: Superhrdinka má 82 let

Ani se to nechce věřit, nicméně Wonder Woman letos oslaví 82 let existence. Přirozeně hovoříme o kreslené postavě, která se poprvé objevila v komiksovém sešitu All Star Comics v roce 1941. Nyní jí hodinářské Kross Studio přidalo hodinky Wonder Woman Tourbillon.  

Přiznejme, že hodinářská scéna je posledních pár let doslova zaplněná Supermany, Jedii, Spider-many a dalšími postavami z filmů, komiksů a podobně. Takže neudiví spojení tohoto švýcarského designového studia, založeno v roce 2020 na základě bývalé značky Romain Jerome, s Warner Bros. Následovat budou další kusy ve spolupráci s Lucasfilmem a dalšími tvůrci.

Co musíme Wonder Woman Tourbillonu přiznat, je fakt, že se jedná o výjimečný kus s centrálním tourbillonem. A hned musíme pokračovat, jedná se v zásadě o strojek Romain Jerome RJ-7000 (nyní KS7000), paradoxně první vlastní strojek s tourbillonem a zároveň také poslední (2020 Alliance Investment Group přestala RJ podporovat). Kalibr vznikl pod vedením tehdejšího šéfa RJ Marca Tadeschi, který ho pak „přenesl“ do Kross Studia. V případě Wonder Woman Tourbillonu jde o tři barevné verze, ovšem vždy s centrálním tourbillonem a zobrazením hodin ručkou v podobě špičky meče pod červeným štítem komiksové bojovnice. Minuty se zobrazují v klenutém průzoru na pozici 12.

Aby stejně jako u Spider-Mana od RJ nic nerušilo design hodinek, nemají korunku. Tu nahrazuje výklopný kovový půlkruh obepínající safírové sklíčko v dýnku. Právě tím se také ručně natahuje hnací péro, které nabídne 5 dnů rezervy chodu. Calibre KS7000 má celkem 283 dílů, pracuje na frekvenci 21 600 polokmitů/h a má rezervu chodu 120 h. Pouzdro je z titanu 5 třídy, a jak na jeho dýnku čteme – jedná se vždy o piece unique. Přesněji řečeno výhradně o kusy na zakázku, čemuž odpovídá cena kolem 100 000 USD. Mít za kamarádku superhrdinku Wonder Woman, i když dvaaosmdesátiletou, něco stojí.

Kross Studio

Wonder Woman Tourbillon

Strojek: mechanický s ručním nátahem

Pouzdro: průměr 45 mm, titan

Kalibr: KS7000

Frekvence: 21 600 polokmitů/h

Rezerva chodu: 120 h

Kamenů: 29

Voděodolnost: 50 m

Edice: piece unique

Cena: asi 100 000 USD

Foto: Kross Studio

timeforum_logo_new_dark

Nejčtenější

Žhavá témata

Related Articles

RGM 500-GMT a WT
NovinkyZaujalo nás

RGM: GMT + WT

Příliš mnoho zkratek, jak v názvu značky, tak i modelů hned vysvětlíme. Jméno...

Dílo vzniklé ze spolupráce s Konstantinem Chaykinem
VideoZaujalo nás

Behrens: Společný projekt s Konstantinem Chaykinem

Základ modelu čínské značky Behrens tvořil už ikonický Joker od Konstantina Chaykina,...

Značka Behrens a její modely
NovinkyZaujalo nás

Behrens: Zvykejme si na Číňany

Dvanáct let existující značka už nejen našla cestu na evropský trh, účastnila...

Amida Digitrend
NovinkyZaujalo nás

Amida: Příběh vášně

Skutečný začátek dnešní značky Amida se odehrál 24. dubna 1976 v hale číslo...