- Blog-magazín o hodinkách -

Home Novinky Zaujalo nás Watchoniste: Dvě vášně
Zaujalo nás

Watchoniste: Dvě vášně

Watchoniste-x-Misterchrono
Watchoniste-x-Misterchrono

Alex Eisenzammer je nezávislý francouzský umělec známý pod přezdívkou Watchoniste. Alex je nadšenec do hodinek a stejně tak je i samouk designér. Obě své vášně spojuje při vytváření jedinečných uměleckých děl pro sběratele hodinek. Tedy grafik s limitovaným počtem 50 kusů od každého tématu.

Watchoniste a ateliér MisterChrono nyní představují svoji úplně první spolupráci 5 uměleckých limitovaných edicí ikonických hodinek. Ať jde o značky Rolex, Patek Philippe, ale i další. Francouzský umělec představuje slavné hodinky v odpovídajících prostředích. Rozměry výtisků (vždy výhradně maximálně 50 ks) jsou buď 50 x 70 cm nebo větší 60 x 80 cm. Velikosti odpovídají ceny od 90 do 150 euro, což jsou velmi přijatelné ceny. O to více, že jde o umělecké giclee tisky nejvyšší kvality, pro jejichž tisk se používají archivní pigmentové inkousty Epson a vše je vytištěno na 100% bavlněném plátně Hahnemüle nebo uměleckém papíru, ručně řezaném na vybrané velikosti.

Předností autora je jeho typický přístup ke každému dílu. Celý proces začíná tím, že stráví čas čtením a zkoumáním detailů hodinek, které bude vytvářet, aby se dozvěděl jejich příběh. Jeho práce vyžaduje pečlivou pozornost k detailu, zvídavost a trpělivost, protože každé hodinky mají svá specifika. Vtipné pozadí a funky barvy jsou to, co dělají jeho práci tak zvláštní a svým způsobem unikátní ve světě hodinářského umění. Výtisky jsou očíslovány, podepsány a zasílány v ochranné tubě.

Zdroj: Alex Eisenzammer- Watchoniste

timeforum_logo_new_dark

Nejčtenější

Žhavá témata

Related Articles

RGM 500-GMT a WT
NovinkyZaujalo nás

RGM: GMT + WT

Příliš mnoho zkratek, jak v názvu značky, tak i modelů hned vysvětlíme. Jméno...

Značka Behrens a její modely
NovinkyZaujalo nás

Behrens: Zvykejme si na Číňany

Dvanáct let existující značka už nejen našla cestu na evropský trh, účastnila...

Dílo vzniklé ze spolupráce s Konstantinem Chaykinem
VideoZaujalo nás

Behrens: Společný projekt s Konstantinem Chaykinem

Základ modelu čínské značky Behrens tvořil už ikonický Joker od Konstantina Chaykina,...

Amida Digitrend
NovinkyZaujalo nás

Amida: Příběh vášně

Skutečný začátek dnešní značky Amida se odehrál 24. dubna 1976 v hale číslo...