- Blog-magazín o hodinkách -

Home Novinky Edox: Odolným vůči vodě i víkendu
Novinky

Edox: Odolným vůči vodě i víkendu

Edox Neptunian Grande Reserve

Poctivě hned uvádíme, že titulek není náš, ale tak se nám líbil, že jsme ho v překladu z angličtiny převzali. Je vtipný a pravdivý. To, co nabízí nový Edox Neptunian Grande Reserve, se skutečně dá shrnout do oné jediné věty: jde o voděodolné hodinky, které stejně tak odolají víkendu, který proleží na polici, a to díky své zvýšené rezervě chodu.

Základem kouzla je kalibr 808, což je strojek G100 od La Joux-Perret, který je velmi vhodnou alternativou ETA 2824 nebo Sellita SW200. Má sice stejný průměr 25,6 mm, výška činí 4,45 mm, dodejme že nejde o klon uvedené dvojice zavedených strojků, ale nabízí 68 hodin rezervy chodu. Tedy, 2,8 dne, což znamená že hodinky s automatickým nátahem, a tedy plnou rezervou chodu v pátek odpoledne odložíte na poličku a v pondělí ráno upnete na zápěstí. A hodinky stále jdou. 

Pro doplnění: výrobce La Joux-Perret byl založen v roce 1990 původně jako Jaquet SA a v roce 2012 ho koupil Citizen. O deset let později přišel kalibr G100 a poté i alternativy Valjoux a Peseux (L100 a D100). Po „géčku“ hned sáhla dlouhá řada značek především pro jeho nabídku prodloužené rezervy chodu. A ne jinak tomu bylo i v případě Edoxu. Pro první krok zvolil švýcarský producent Edox model Neptunian (původně kolekce SkyDiver) a zcela oprávněně přidal do názvu označení: Grande Reserve.

Model doznal i další změny, a to zmenšením pouzdra na 42 mm, jinak se DNA nezměnilo. Robustní hodinky v oceli s keramickou jednosměrně otočnou lunetou, safírovým sklíčkem (síla 3 mm), šroubovací korunkou, luminiscencí Super-LumiNova X1 a kovovým tahem s voděodolností pouzdra 300 m.  Právě takové hodinky si lze představit že Neptun vymění za svůj trojzubec.

Foto: Edox

Edox

Neptunian Grande Reserve

Strojek: mechanický s automatickým nátahem

Pouzdro: průměr 42 mm, výška 12,3 mm, ocel

Kalibr: 802, průměr 25,6 mm, výška 4,45 mm

Frekvence: 28 800 polokmitů/h

Rezerva chodu 68 h

Kamenů: 24

Voděodolnost: 300 m

timeforum_logo_new_dark

Nejčtenější

Žhavá témata

Related Articles

Vortichron Double Roller Automatic Watch
Novinky

Vortichron: Čas na válečcích

Vedle přehršle stále stejných časomír se čas od času objeví i něco...

Edouard Koehn World Heritage II Universal Time & Alarm
Novinky

Edouard Koehn: GMT plus alarm

 Asi se všichni shodneme na tom, že model World Heritage II Universal...

RGM 500-GMT a WT
NovinkyZaujalo nás

RGM: GMT + WT

Příliš mnoho zkratek, jak v názvu značky, tak i modelů hned vysvětlíme. Jméno...

Značka Behrens a její modely
NovinkyZaujalo nás

Behrens: Zvykejme si na Číňany

Dvanáct let existující značka už nejen našla cestu na evropský trh, účastnila...