- Blog-magazín o hodinkách -

Home Novinky Maurice Lacroix: BARVY, BARVIČKY…
Novinky

Maurice Lacroix: BARVY, BARVIČKY…

V případě Maurice Lacroix a nového modelu Aikon Master Grande Date Technicolour bychom měli opakovat slovo z titulku hned čtyřikrát. To proto, že jde o verze v černo-žluté, oranžové, zelené a modré kombinaci.

Na rozdíl od mnoha jiných, dnes populárních časomír s barevnými číselníky, to švýcarský výrobce vzal tak zvaně „z gruntu“. Na černém číselníku pouzdra z oceli o průměru 45 mm s černým DLC pokrytím totiž jeden ze čtyř barevných odstínů má nejen číselník hodin a minut, ale i sekund, a dokonce i složeného velkého data. Jakmile zvolíte ze dvou dodávaných pryžových tahů ten barevný, nikoliv černý, kus se doslova barevně rozzáří. Zda vám to přijde pro technicky vyspělý model adekvátní, to je jen a jen na vás. Ostatně i sama značka v tiskové zprávě uvádí: „Tento model Maurice Lacroix – je výbornou demonstrací toho, že dokonce seriózní značky se rády rozveselí!“ Tak to tak berme.

Sám výrobce zas až takovou poptávku neočekává, proto se odvážil přijít s celkem 4 x 50 kusy. My bychom řekli, že je asi ze všeho nejvíce odvozen od Aikon Master Grand Date Only Watch 2021, tedy jediného kusu pro speciální aukci. Tehdy byl v oranžové, s černým, byť karbonovým pouzdrem. Tam hledejme inspiraci. 

Jelikož je už léto v plném proudu, rozhodli se v Maurice Lacroix dát novou podobu celočernému modelu Aikon Master Grande Date Black. Z něho čtveřice zářivě barevných Aikonů vychází. Výstředně uložený číselník hodin a minut má vzor Clous de Paris se vzájemně se protínajícími liniemi.

Co zaujme ještě? Dvojice obrácených osmiček. Barevného číselníku a pod ním okruží mimostředné sekundové ručky s průzorem do vlastního strojku ML331. Přesněji do soukolí sekundové ručky. Druhá obrácená skeletovaná osmička otevírá pohled na krokové ústrojí. Pracuje na frekvenci 18 000 polokmitů/h. Je zjevné, že strojek už nepoužívá křemíkové díly jako v době uvedení Masterpiece Gravity. Co ale zůstává, je tradiční odladění chodu za pomoci zatěžovacích a vyvažovacích zlatých šroubků na věnci oscilátoru. O úrovni manufakturního kalibru vypovídá i číslo 43 – to je počet kamenových uložení. Rezerva chodu činí 50 hodin. Pokud jde o techniku, vychází dnešní kus právě ze zmíněného Masterpiece Gravity z roku 2014.

Originální je box samotných hodinek, který je vyroben z plastu plujícího ve světových mořích. Jejich celková plocha dosahuje velikosti hned několika evropských států. Je to varující a tak, jakmile ubyde byť jediná plastová láhev z tohoto „kontinentu špíny“ (na jeden box je jich třeba 34), je to jen dobře.

Foto: Maurice Lacroix

Maurice Lacroix

Aikon Master Grande Date Technicolour

Strojek: mechanický s automatickým nátahem

Pouzdro: průměr 45 mm, výška 15 mm, ocel, DLC

Kalibr: ML331

Frekvence: 18 000 polokmitů/h

Rezerva chodu: 50 h

Kamenů: 43

Voděodolnost: 100 m

timeforum_logo_new_dark

Nejčtenější

Žhavá témata

Related Articles

Vortichron Double Roller Automatic Watch
Novinky

Vortichron: Čas na válečcích

Vedle přehršle stále stejných časomír se čas od času objeví i něco...

Edouard Koehn World Heritage II Universal Time & Alarm
Novinky

Edouard Koehn: GMT plus alarm

 Asi se všichni shodneme na tom, že model World Heritage II Universal...

RGM 500-GMT a WT
NovinkyZaujalo nás

RGM: GMT + WT

Příliš mnoho zkratek, jak v názvu značky, tak i modelů hned vysvětlíme. Jméno...

Značka Behrens a její modely
NovinkyZaujalo nás

Behrens: Zvykejme si na Číňany

Dvanáct let existující značka už nejen našla cestu na evropský trh, účastnila...